Neen een kom en leg ijsblokjes op de bodem. Pak een 2e kom die in de eerste past en zet die op de ijsblokjes. De 2e kom moet een stuk kleiner zijn dan de 1e zodat je tussen de twee kommen (aan de zijkanten) ook wat ijsblokjes kan doen. Zorg dat de kommen netjes in elkaar staan en vul op met allerlei verieringen die passen bij je feesttafel. Bij kerst bijv hulsttakjes en rode besjes. Bij pasen gele bloemetje en/of gele frutsels. Giet tussen de kommen water en rangschik de frutsels nog een beetje zoals je ze hebben wilt. Eventueel kan je met wat ijsblokjes op bepaalde plaatsen je zorgen dat iets blijft zitten waar je het wilt.
Zet de twee kommen in de diepvriezer. Je moet ze wel op tiijd in de vriezer zetten anders is de kom niet op tijd klaar. Hoe lang is afhankelijk van de dikte en grote van de kom die je maakt. Hoe groter het verschil is tussen de twee kommen
hoe dikker de wand van de kom wordt. Ik maak hem meestal 2 dagen van te voren.Dat is ruim.
Als je de kom nodig hebt dan doe je in de binnenste kom wat warm water. Haal de binnenste kom eruit. Doe nu de buitenste kom even in warm water. Deze laat nu ook los.
In de bevroren schaal kan je van alles opdienen. Het duurt heel lang voor hij smelt en ik zet hem daarna vaak weer in de vriezer en gebruik hem nog een keer.
Wel zorgen dat als je hem in de vriezer terug zet dat hij niet in de vriezer kan vastvriezer.
Op deze manier kan je alerlei vormen en maten schalen maken van allerlei kleuren en allerlei thema;s.
Als je ongekookt water gebruikt krijgt je kom een frosted uiterlijk m.a.w. een beetje ondoorzichtig. Dat vind ik zelf het mooist. Als je gekookt water gebruikt wordt de kom helder.
"Bevroren vruchten" hier en daar als versiering erin is bijv. ook mooi.
Klop eiwit lichtjes. Bestrijk fruit hiermee. Dan fijn tafelsuiker erover
Succes en prettige feestdagen!!._________________
Met kleine stapjes naar grote doelen. |