Ingredi?«nten:
250 gram broccoli
250 gram uien
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
bakje zalmsnippers van ongeveer 300 gram
3 eieren
1 eetlepel (gedroogde) provencaalse kruiden
1 theelepel (gedroogde) dille
1 dl slagroom
peper, zout
100 gram geraspte jongbelegen kaas
100 gram roomkaas
Werkwijze:
Verdeel de broccoli in roosjes en kook ze 5 minuten Pel de uien en snijd ze in dunne ringen Bak ze goudbruin met de geperste knoflook in de olijfolie Verwarm de oven voor op 180 ?° C Vet een springvorm (24 cm) in met boter of olie Verdeel de broccoliroosjes over de bodem en schep de gebakken uiringen en knoflook erop Meng de eieren met de provencaalse kruiden en dille, de slagroom, de geraspte kaas en de roomkaas Voeg peper en zout naar smaak toe Roer op het laatst voorzichtig de zalmsnippers door het eimengsel Giet het eimengsel over de taart Bak de taart in het midden van de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar Bestrooi de taart met een beetje provencaalse kruiden voor de finishing touch _________________ It's in the valleys I grow
|