Ingredi?«nten:
-1 courgette
- 1 ui
- gehakt (voor twee personen)
- brocoliroosje
- 2 eetlepels creme fraiche
- 1 blikje tomatenpuree (zonder suiker)
Werkwijze:
Snij de courgette in lange, dunne plakken en besprenkel beide kanten met een beetje zout. Bak daarna in een pan met anti-aanbaklaag in een beetje olijfolie (of zonnebloemolie, wat je maar lekkerder vindt) de courgette-plakken gaar en een beetje bruin.
Leg de plakken in een bord en ga verder met het rul bakken van het gehakt en mix daarna de ui en de brocoliroosjes erdoor (voor beetgare brocoli eerst even de brocoli gaarkoken) Als alles goed doorbakken is meng je er de tomatenpuree door en de creme fraiche. Leg in een ovenvaste schaal een laagje gehaktmengsel en daarna een laagje courgette, daarna weer een laagje gehaktmengsel en daarop weer een laagje courgette. Eindig met een laagje gehaktmengsel en daarop een dun laagje geraspte kaas. Zet het gerecht in de oven voor 30 min. op 180 graden.
Serveer er een lekkere salade bij. _________________ It's in the valleys I grow
|