Ingredi?«nten:
16 grote rauwe garnalen (diepvries)
1 citroen
1 rode peper
5-6 eetlepels olijfolie extra vierge
2 eetlepels of basilicum
(vers of diepvries van Dar?©gal)
versgemalen zwarte peper
1 courgette
Werkwijze:
Laat de garnalen ontdooien. Pel de garnalen en maak ze schoon. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Pers de citroen uit. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn. Klop in een kom 3 eetlepels citroen met de olijfolie, geraspte citroenschil, rode peper, basilicum en zout en peper tot een marinade. Schep de garnalen erdoor en laat ze ca. 30 minuten marineren. Was de courgette en schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in lange, dunne plakken. Steek de garnalen met de courgetteplakken zigzag aan vier lange metalen spiesen of 8 stevige houten spiesjes. Bestrijk de spiesen met nog wat marinade en rooster ze in een grillpan in ca. 5-6 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege. Bestrooi de spiesen met zout en peper. Lekker met geroosterde tomaatjes _________________ It's in the valleys I grow
|