Auteur |
Bericht |
Wil-Sophie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 1-3-2004 Berichten: 2929 Dieet: LOW-CARB Woonplaats: Urk
|
|
De vorige keer heb ik het met slagroom gemaakt, maar de tradionele recepten doen het met een eiwit en poedersuiker en die heb ik vervangen door johannesbroodpitmeel, omdat in poedersuiker maizena zit, dacht ik dat het wel om de binding zal gaan en het is gelukt:
200 gram amandelmeel of gemalen amandelen (tot de vetten vrijkomen)
wat citroensap
wat rozewater
?©en dopje zoetstof
?©?©n eiwit'
1 theelepel johannesbroodpitmeel
dit mengen en fijn prakken met een vork en dan met behulp van alufolie er een worst van rollen en laten opstijven in de koeling.
ook lekker in dunne plakjes op een boterham. |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: vr 19 nov 2004 10:16 |
|
|
|
|
klavertje4 Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 8-2-2004 Berichten: 2652 Dieet: Atkins Woonplaats: Geleen
|
|
Mixer wat is rozewater?? waar krijg je dat en kan je dat ook vervangen door gewoon water??_________________ Aanvaard wat je niet veranderen kunt maar verander wat je niet aanvaarden kunt!
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: ma 29 nov 2004 13:26 |
|
|
Bertha Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 12-8-2004 Berichten: 357 Dieet: Sonja Bakker Woonplaats: IJmuiden
|
|
je kan het bij een toko kopen of bij een goede supermarkt bij de oosterse produkten._________________ Groetjes Bertha |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: ma 29 nov 2004 13:55 |
|
|
klavertje4 Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 8-2-2004 Berichten: 2652 Dieet: Atkins Woonplaats: Geleen
|
|
is dat echt nodig? ik ken het niet maar als ik het koop kan ik dat dan ook nog voor andere gerechten gebruiken??_________________ Aanvaard wat je niet veranderen kunt maar verander wat je niet aanvaarden kunt!
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: ma 29 nov 2004 22:22 |
|
|
|
|
Wil-Sophie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 1-3-2004 Berichten: 2929 Dieet: LOW-CARB Woonplaats: Urk
|
|
Nou dat flesje heb ik al zo'n jaar of 6 en gebruik het bij sommige recepten, het kan makkelijk zonder, ik snap de functie niet zo goed, doe je er toch een beetje amandelessence door.
Ik zag het onlangs bij de toko staan, want ik wist niet hoe ik er ooit aan gekomen was.
In het oude kookboek van Wann?©e staat het zo:" een paar druppels citroensap, desverkiezend wat rozen-of oranjebloesemwater"
dus het is geen must.
Heb het dus met eiwit gedaan en met slagroom beide keren was het goed gelukt, fluitje van een cent. groetjes Mixer |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: ma 29 nov 2004 22:32 |
|
|
klavertje4 Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 8-2-2004 Berichten: 2652 Dieet: Atkins Woonplaats: Geleen
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: di 30 nov 2004 12:03 |
|
|
Ines Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 2-3-2004 Berichten: 12220 Dieet: Sonja Bakker Woonplaats: Alphen aan de Rijn
|
|
Je kan er ook wat amandelessence bij doen. |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: di 30 nov 2004 17:34 |
|
|
|
|
Ines Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 2-3-2004 Berichten: 12220 Dieet: Sonja Bakker Woonplaats: Alphen aan de Rijn
|
|
Even een tip, de balletjes door de cacoa rollen en daarna door de gesmolten chocola, of er een engeltje.................... |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: vr 03 dec 2004 10:35 |
|
|
Ines Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 2-3-2004 Berichten: 12220 Dieet: Sonja Bakker Woonplaats: Alphen aan de Rijn
|
|
Ik zou daar hele amandelen voor gebruiken, dat is dan ook wat olieachtiger, je kan het al kneden zonder dat er vloeistof aan te pas komt |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: za 01 jan 2005 20:15 |
|
|
Ines Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 2-3-2004 Berichten: 12220 Dieet: Sonja Bakker Woonplaats: Alphen aan de Rijn
|
|
Zelf malen, misschien dat het ook gaat met het meel, maar dat is zo droog. |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 02 jan 2005 10:04 |
|
|
|
|