Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Atkins: bismarck haringsalade

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   JacquelineW
Ik blijf hier bij de weegclub
Ik blijf hier bij de weegclub


Geregistreerd op: 1-12-2008
Berichten: 38
Dieet: Sanaslank


  Reageer met quote
Kwam ik tegen op internet, vanavond gegeten op 2 sneetjes koolhydraatarme toast, echt heerlijk en heel gemakkelijk te maken!!

BENODIGDHEDEN:

1 middelgrote ui (circa 60 gram)
1 afgestreken theelepel zout
125 gram zure haring (2 grote)

voor de saus:

25 gram slagroom
25 gram mayonaise
50 gram crème fraïche (of zure room)
beetje zoetstof
1 theelepel mosterd
2 theelepels citroensap (of azijn)

BEREIDEN:

Pel de ui en snijd hem in vier parten. Snijd de parten - vanaf het puntje naar de wortelaanzet toe - in circa 1/2 centimeter dikke plakken (met daarin 1/4 uien-ringen). Laat de plakken zoals ze gesneden zijn, de ringen hoeven niet los gemaakt te worden.

Breng - in een steelpan - de gesneden uien met een beetje water (circa 2 centimeter) en een afgestreken theelepel zout aan de kook.

Laat de stukjes uienring enkele minuten koken tot ze glazig zijn en laat ze daarna in een zeef uitlekken (gooi het kookvocht weg - dat wordt niet gebruikt).

Intussen:

Dep de zure haringen droog met keukenpapier, snijd ze in de lengte doormidden en daarna overdwars in reepjes (circa een centimeter breed) en verwijder de zwarte rugvinnetjes.

Doe de ingrediënten voor de saus in een kom of bewaardoos en klop er met een vork een gladde en egale saus van. Tip: De saus wordt hierdoor vrij dun maar hij wordt tijdens het verblijf in de koelkast (zo meteen) vanzelf weer dik.

Roer de stukjes haring en ui door de saus.

Dek de salade af - met een deksel, plasticfolie of een bord - en zet hem ten minste 3 uur in de koelkast.

Tip: De salade is het lekkerst als hij een dag van te voren gemaakt wordt. De houdbaarheid van de salade is circa 3 dagen.

Eet smakelijk!

Groetjes Jacqueline
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: do 04 jun 2009 21:31    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1