molukse atjar
Ingredi?«nten
500 gram gemengde groenten zoals: bloemkoolroosjes, diepvries sperziebonen, witte kool, bamboespruiten, zilveruitjes, komkommer enz.
2 rode lomboks (rode peper)
1 middelgrote ui
1 schijfje laos (of 1 thl. laospoeder)
1 schijfje koenjit (of 1 thl. koenjitpoeder
3 teentjes knoflook
1/2 liter natuurazijn
olie
zout
1 schijfje djahe (gemberwortel) * Ik ben niet zo zeker of de djahe mag bij atkins!
zoetstof
25 gram santen (kokosmelk)
Ga als volgt te werk
Maak de groenten schoon, verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de overige groenten in reepjes.
Was de lomboks schoon en snijd deze in lange snippers.
Pel de ui en knoflook en snijd deze in snippers fijn.
Plet de verse laos, de djahe, en de koenjit licht met de stamper van de vijzel.
Verhit de olie in een wadjang (wok) en smoor de knoflook en ui glazig, laat de kruiden meesmoren en schep de groenten om in het ui/kruidenmengsel tot ze rondom vettig zijn.
Voeg de azijn, santen en zoetstof toe en het zout, schep alles goed om en laat de atjar zachtjes koken tot de gewenste zachtheid van de groenten.
TIP: Dit kun je zowel koud of warm eten!
Sharonne _________________ It's in the valleys I grow
|