Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



molukse atjar

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Sharonne
Mega Weegclubfan
Mega Weegclubfan


Geregistreerd op: 9-2-2004
Berichten: 904
Dieet: Atkins
Woonplaats: Rotterdam


  Reageer met quote
Benodigdheden:

1/4 liter rebung in reepjes (bamboescheuten)
200 gram diepvriesbonen
halve bloemkool
1 komkommer
1 stronk broccoli
1 potje kleine zilveruitjes (of 'amsterdamse') uh blijft een naar woord als Feyenoord fan!)
1 theelepel kunir (is de wortelstok van de kurkumaplant, heeft een sterk geel werkende kleur) volgens mij ook Koenjit genoemd, in poedervorm verkrijgbaar.
8 tot 10 kemirinoten (kemiri is een soort noot, die wat betreft smaak wel wat weg heeft van amandelen)
1 grote ui
8 teentjes knoflook
2 thl. djintan (djinthan of komijn wordt gemaakt van karwijzaadjes, poedervorm)
2 plakjes djahe (Djahe of gember is een wortelstok met een bruine schil en geel vruchtvlees )
1 thl terasi(terasi is een gegiste garnalenpasta, bruin van kleur met een doordringende geur
8 eetlepels azijn
2 schijfjes laos (ook een soort wortel , verkrijbaar als poeder of wortel)
2 daun salam daun (salam is een bladsoort, lijkt op laurier )
1 stengel sereh (sereh of citroengras is een plant met lange smalle scheuten )
100 gram geraspte kokos of santen
4 eetlepels aromat of bouillon blokjes
lekkere scheut zoetstof
3 eetlepels olie

Alle niet bekende ingredienten zijn in elke Toko verkrijgbaar!
Je kan natuurlijk varieren met alle groentensoorten!

werkwijze:

Bloemkoolroosjes snijden.
Komkommer schillen, in stukken van ongeveer 3 cm. snijden en in smalle reepjes snijden.
Kunir, Kemirinoten, fijn gesneden ui, knoflook, djintan, djahe, en terasi in tjobe (of keukenmachine) fijn malen.
De gemalen kruiden met daun salam en in de knoop gelegde sereh fruiten in wat olie.
De harde groenten hier aan toevoegen zoals de boontjes , broccoli, bloemkool. Wanneer de groenten half gaar zijn derest van de groenten hieraan toevoegen.
Pers 1 1/2 dl santan van de kokos of los de geperste in warm water op!
Voeg de santan toe de azijn, zoetstof en bouillontabletten en evt extra zout, zodat de atjar een zoet zure smaak krijgt, en laat het gerecht gaar worden.
De atjar is lekkerder om het de volgende dag te eten dit kan zowel warm als koud. Lekker bij wat stoofvlees en munghbonenmie!

Het gerecht kan bewaard worden in een pot in de koelkast of vriezer!
Eetsmakelijk!
_________________

_________________
It's in the valleys I grow


Laatst aangepast door Sharonne op di 19 apr 2005 16:42, in totaal 1 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail MSN messenger BerichtGeplaatst: di 19 apr 2005 16:13    
Vrouw Weeggegevens   Jose
Super Weegclubfan
Super Weegclubfan


Geregistreerd op: 3-2-2004
Berichten: 1390
Dieet: Cambridge Dieet
Woonplaats: Geleen


  Reageer met quote
Heerlijk Sharonne
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage MSN messenger BerichtGeplaatst: di 19 apr 2005 16:14    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1