Ingredienten:
1 el arachide olie
1/2 tl terasi
3 teentjes knoflook, gehak
2 rode lomboks, fijngehakt
1 ui, fijngesneden
3 kemirinoten, geraspt
zout naar smaak
1/8 blok santen
4 victoriabaarsfilets (a 125 gram)
3 blaadjes djeruk
Bereiding:
Vijzel fijn de kui, knoflook, lomboks, terasi en kemirinootjes, met wat zout. Verhit de olie en fruit dit mengsel ca. 3 minuten. Schenk 1 1/2 dl water in de ban en voeg de santen toe. Breng aan de kook en zet dan wat lager en ca. 7-10 minuten laten sudderen. Van het vuur halen en af laten koelen.
Leg de vis in de koude saus en laat die 2 1/2 uur marineren. Knip bananenblad op formaat en leg de vis op zo'n stuk blad met wat marinade. Vouw het blad met de vis dicht toe en pakketje met tandenstokertjes. Smoor de vis pakketjes in ca. 45 minuten gaar in een oven van 200 C. Pakketjes pas open maaken aan tafel. _________________ It's in the valleys I grow
|