Auteur |
Bericht |
Sharonne Mega Weegclubfan
Geregistreerd op: 9-2-2004 Berichten: 904 Dieet: Atkins Woonplaats: Rotterdam
|
|
Benodigdheden:
1 kleine kool
1 grote ui
5 teentjes knoflook
1 thl. terasi
200 gr. garnalen
2 verse pepers
2 eetlepels olie
2 schijfjes laos
2 daun salam
200gr. kokos
2 1/2 bouillontablet
1/2 eetlepel asam
Bereiding:
Kool fijnsnijden en wassen.
ui en knoflook schoonmaken en fijnsnijden.
fruit knoflook en uien met laos en daun salam in de olie lichtbruin.
VOeg terasi en fijn gesneden pepers toe.
Daarna de kool, 2 lepels asamwater, bouillontabletten en de garnalen toevoegen. Laat het niet te gaar worden.
Pers 2 dl. santan en voeg deze al roerend toe. Niet mee laten koken om schiften te voorkomen.
Ipv. garnalen kan ook klein gesneden kipfilet worden gebruikt.
Eetsmakelijk! _________________ It's in the valleys I grow
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: do 12 mei 2005 12:53 |
|
|
|
|
Ellen Beheerder
Geregistreerd op: 30-1-2004 Berichten: 54492 Dieet: Gezonder leven Woonplaats: Amersfoort
|
|
Jij volgt een lekker dieet.... :wink: |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: do 12 mei 2005 18:46 |
|
|
Kaer Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 11-12-2004 Berichten: 361 Dieet: *Cambridge Diet* Woonplaats: Zoetermeer
|
|
Dit lijkt me wel wat, maar ik heb nog wat vraagjes
Wat is daun salam? En hoe pers je santen van kokos? En asamwater? is dat verdunde asam? |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: vr 13 mei 2005 11:10 |
|
|
omafia Gast
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: vr 13 mei 2005 11:42 |
|
|
|
|
Sharonne Mega Weegclubfan
Geregistreerd op: 9-2-2004 Berichten: 904 Dieet: Atkins Woonplaats: Rotterdam
|
|
Kaer schreef: | Dit lijkt me wel wat, maar ik heb nog wat vraagjes
Wat is daun salam? En hoe pers je santen van kokos? En asamwater? is dat verdunde asam? |
Daun Salam lijkt op laurierblad net als djeruk purut, verkrijgbaar bij de toko gedroogde bladeren.
Santen wordt gemaakt door geraspte kokos te kneden met wat heet water en boven een zeef uit te persen. Deze bewerking wordt herhaald, totdat de kokosmelk water wordt.
Maar wil je dat geklieder niet dan koop je gewoon een geperst blok en dat los je op in heet water.
Asam of tamarinde is een zurige peulvrucht met bruinachtig vlees, veel pitten en vezels.
Asam is verkrijgbaar in samengeknede vorm en als pasta.
Asam wordt, met wat zout, vaak gebruikt om vlees te marineren. Sterke luchtjes en de vette smaak van gerechten wordt er voor een deel door weggenomen. De marinade wordt gemaakt door 1 eetlepel asam te kneden in 3 eetlepels heet water: om pitten en vezels te verwijderen wordt het asamwater gezeefd.
Asam kan vervangen worden door citroensap of azijn.
Koel bewaren, om uitdrogen te voorkomen in een gesloten pot of plastic zakje.
Hoop dat ik je vragen heb beantwoord en heb je er meer, stel ze gerust!
Groetjes Sharonne _________________ It's in the valleys I grow
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: vr 13 mei 2005 12:36 |
|
|
Sharonne Mega Weegclubfan
Geregistreerd op: 9-2-2004 Berichten: 904 Dieet: Atkins Woonplaats: Rotterdam
|
|
Ellen schreef: | Jij volgt een lekker dieet.... :wink: |
Haha voorlopig mag ik hier nog geen theelepeltje van hebben! _________________ It's in the valleys I grow
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: vr 13 mei 2005 12:38 |
|
|
Kaer Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 11-12-2004 Berichten: 361 Dieet: *Cambridge Diet* Woonplaats: Zoetermeer
|
|
Dank voor de antwoorden, daar kan ik wel wat mee.
Volgende week met het lijstje naar de toko.... |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: vr 13 mei 2005 13:37 |
|
|
|
|