Emha schreef: | Hoeveelheden zijn per persoon:
marineer 75-100 gr kipfilethaasjes in 1 eetl. olijfolie met 1 tl gyroskruiden.
Maak een salade van 100 gr sla, 1 portie van mijn favoriete dressing (zie recept) gekruid met o.a. knoflook, 1 portie ananasstukjes en 1 eetl. salademix (diverse pitten en zaden).
Bak de kipfilet op de barbeque of in een grillpan.
Als de kipfilet gaar is laat de stukjes dan afkoelen tot lauwwarm en schep ze door de salade.
Meteen serveren.
Als je in fase 2 of 3 zit kun je het ook als wrap eten door de salade met kip in een volkorenburrito te wikkelen
analyse: 1 x eiwit, 3 x vet, 1 x groenten, 1 x fruit en voor de wrap 1 x granen
Vind je dit te veel vet? Laat dan de salademix weg! |
Na het recept onder de loep te hebben genomen heb ik de ingredienten als volgt gewijzigd:
0.5 eetl olijfolie
1 tl gyroskruiden
75-100 gr kipfilet(haasjes)
100 gr sla
50 gr ananasstukjes
dressing van 10 gr yoghurt, 10 gr citroensap, 0.5 eetl. mayonaise en bruchetta nr smaak
1 meergranen tortilla
Zo zijn de verhoudingen beter P-10 proof |