snoekie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 8-1-2010 Berichten: 11771 Dieet: Gezond eten Woonplaats: Noord-Holland
|
|
Begin in het verband met het marineren minstens 6 uur
van tevoren met de voorbereidingen van dit recept.
Voor 10 Cohenporties (4 tot 6 'normale' eters):
Ca 1 kg courgette, in schuine plakjes van 1 cm dik
6 plus 2 eetlepels extra vergine olijfolie
2 eetlepels balsamico-azijn
1 eetlepel rode wijnazijn
1 teen knoflook, uit de knijper
¼ theelepel zout
¼ theelepel versgemalen peper
1 eetlepel gehakte muntblaadjes
Doe de plakjes courgette in een grote kom en schep er twee
eetlepels olijfolie door. Gril de met olie omhulsde courgette
in een grillpan op hoog vuur. Keer 1x om, zodat ze aan beide
zijden gegrild zijn. Het is best een hoeveelheid, dus je bent
wel ff bezig ! Doe de plakjes op een dienschaal.
Doe de balsamico-azijn in een middelgrote kom en klop er de
wijnazijn, knoflook, het zout en de peper door. Klop er geleidelijk
de resterende 6 eetlepels olijfolie door. Giet de marinade over
de courgette en laat staan tot de courgette afgekoeld is. Dek
de schaal af met plasticfolie en laat minstens 4 uur op kamer
temperatuur staan. Serveer op kamertemperatuur.
Je kunt de courgette tot 3 dagen afgedekt in de koelkast
bewaren. Neem de schaal 1 uur voor het serveren uit de
koelkast. Eet smakelijk!! |
|