Wil-Sophie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 1-3-2004 Berichten: 2929 Dieet: LOW-CARB Woonplaats: Urk
|
|
Heel leuk, ik zag toevallig hoe men de Urker knolletjes eet en bedacht dat met een paar aanpassingen het Atkinsproof is.
Benodigdheiden:
In reepjes gesneden koolraap
scheutje slimpie of andere limonade met zoetstof
kaneel
zoetstof (net als bij stoofpeertjes), (je kunt ook kiezen voor koek- of speculaaskruiden i.p.v. kaneel)
kerrie
een stuk zuurkoolspek ( of misschien uitgebakken spekjes)
wat zout naar smaak
De reepjes gaar koken en behandelen zoals stoofpeertjes, vandaar de ingrediënten, ze krijgen dus een zoete smaak, voordat je ze gaar kookt met de kruiden zonder kerrie, wel het stuk zuurkoolspek erop leggen.
Dan als ze gaar zijn, het spek erafhalen en zo erbij opeten (althans dat doet men hier), en dan afgieten en flink kerrie erdoor scheppen.
Zelf bedacht ik dat je ook heel goed i.p.v. zuurkoolspek, spekjes uit kunt bakken en die erdoor scheppen, maar dat is niet origineel Urkers.
Het kan heel goed in de snelkookpan. Ik begreep dat men het vrij gaar kookt. Maar dat is je eigen keuze uiteraard.
Ik moet het zelf nog maken, want er was maar 1 groenteboer, die ze al gesneden had. En daar was het loeidruk.
Verder kon ik ze nog niet bij een supermarkt vinden, ik wil ze n.l. zelf snijden.
Wat je erbij wilt eten, bedenk het zelf maar. Hangt ook van de fase af, waarin je zit.
De Urker eet ook stoofpeertjes met koevlees en aardappelen, waarbij de peertjes als groenten dienen.
Grappig recept, ook al smaakt het niet, toch leuk om uit te proberen.
Succes allemaal!
P.S. ik heb het zonder spek gedaan, en wel zout erbij gedaan! |
|