ZOETZURE COURGETTE (Albacines Agridulces)
Benodigdheden:
3 el. olijfolie, 2 courgettes in blokjes, 1 teentje knoflook, 1 verse rode peper (fijngesneden), 2 el. kappertjes, 1 el. (sherry-)azijn, 1 tl. suiker, 2 el. geroosterde amandelen (fijngehakt), 2 el. water, peterselie.
Bereiden:
Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgettes op hoog vuur in 3 tot 4 minuten mooi bruin. Draai het vuur laag en pers de knoflook er boven uit. Voeg de peper en wat zout toe. Nog 3 minuten zachtjes bakken.
Voeg de azijn, kappertjes, suiker, amandelen en water toe. Breng op smaak met wat peper uit de molen. Deksel op de pan en 5 minuutjes zachtjes laten stoven.
Strooi er wat peterselie over en serveer direct. _________________ Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat
|