Jose Super Weegclubfan
Geregistreerd op: 3-2-2004 Berichten: 1390 Dieet: Cambridge Dieet Woonplaats: Geleen
|
|
Reuzenchampignons met kaas-notenvulling
Ingrediënten
Voorgerecht voor 3 personen
Vegetarisch
12 grote champignons
2 eetlepels citroensap
2 sjalotjes
30 gram walnoten of hazelnoten
1 eetlepel arachideolie of notenolie
100 gram Slankie Fris & Romig Peper
4 eetlepels gehakte bieslook (vers of diepvries)
Bereidingswijze
1. Borstel of veeg de champignons schoon. Draai de stelen uit de paddestoelen en hak ze fijn. Blancheer de hoedjes in kokend water met citroensap 1 minuut. Giet ze af en laat goed uitlekken. Bewaar een beetje kookvocht.
2. Pel de sjalotjes en snipper ze fijn. Hak de noten. Fruit de uitjes in de hete olie en schep de gehakte champignonstelen erdoor.
3. Meng de noten en het sjalotjesmengsel door de kaasspread. (Voeg eventueel 1 eetlepel kookvocht van de champignons toe.)
4. Vul de champignonhoeden met dit mengsel en serveer ze bestrooid met bieslook.
Tip
• Bestrooi de gevulde champignons eens met Slankie Rasp en zet ze even onder een hete grill.
• Vervang de noten eens door miniblokjes paprika.
Voedingswaarde per champignon
KJ 190
Kcal 45Eiwit 7
Vet 3,5
Verz. Vet 0,5
Koolhydraten 1,75
Bron: frico.nl |
|