Jose Super Weegclubfan
Geregistreerd op: 3-2-2004 Berichten: 1390 Dieet: Cambridge Dieet Woonplaats: Geleen
|
|
Lente-uigratin met ham (4 pers.)
Ingrediënten
4 bosjes lente-uitjes (ca. 800 g)
8 plakken Frico Brandnetel (400 g)
8 plakken gekookte ham (250 g)
20 g boter om de schaal in te vetten
Bereidingswijze
Was de lente-uitjes en verwijder de lelijke bladeren. Snijd ze op een gelijke lengte van ca. 15 tot 17 cm. Blancheer ze 2 minuten in kokend water, laat ze met koud water schrikken en laat ze goed afdruipen. Haal de korst van de kaas. Snijd de plakken kaas en ham in de lengte doormidden. Vet een gratineerschaal in met boter.
Bundel steeds 2 tot 3 uien en wikkel er eerst 2 stroken ham en dan twee stroken kaas omheen. Leg de bundels naast elkaar in de gratineerschaal. Bak ze in een voorverwarmde oven bij 200 graden ca. 10 tot 12 minuten.
bevat per persoon
14,6 gr koolhydraten
Je kan natuurlijk ook een halve portie nemen.
Calorieën per persoon: ca. 507 kcal / 2.122 kJ |
|