150 g pure chocolade(ongeveer 70 % cacao)
100 g boter
1 tl. sterke zwarte koffie
1 tl. vanille-essence
100 g gemalen amandelen
85 gr. fructose of een flinke scheut vloeibare zoetstof
4 scharreleieren
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Vet een vierkante bakvorm van 20 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Smelt de chocolade en boter in een hittebestendige kom op een pan sudderend water:zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt. Roer af en toe, tot de chocolade en de boter gesmolten en glad zijn.
Neem de kom voorzichtig van de pan en roer de koffie en vanille door het mengsel.
Laat het geheel iets afkoelen. Meng de amandelen en fructose of zoetstof er goed door.
Scheid de eieren.
Klop de dooiers licht en roer ze door het mengsel.
Klop de eiwitten tot ze stijve pieken vormen.
Spatel voorzichtig een flinke lepel eiwit door het chocolademengsel.
Spatel dan de rest er goed door.
Schep het mengsel in de bakvorm en bak het 20-25 min., of tot het gerezen is, de bovenkant stevig aanvoelt en het midden nog licht smeuig is.
Laat de cake afkoelen in de vorm. Stort hem, verwijder het bakpapier en snijd hem in 12 stukken.
Voor 12 brownies
15 kh. per brownie
Niet voor inductie _________________ Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat
|