Auteur |
Bericht |
Jose Super Weegclubfan
Geregistreerd op: 3-2-2004 Berichten: 1390 Dieet: Cambridge Dieet Woonplaats: Geleen
|
|
Hartige banketstaaf.
8 plakjes filodeeg,
50 gr jonge kaas (aan een stuk),
300 gr mager rundergehakt,
2 eieren
1 eidooier,
2 eetlepels gehaktkruiden,
peper en zout.
Extra nodig: bakpapier.
Verwarm de ovenvoor op 220 C. Bekleed de pakplaat met bakpapier en maak dit vochtig. Laat het bladerdeeg ontdooien. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van 30 X 12 cm. Snijd de kaas in kleine blokjes. Meng het gehakt met ei, gehaktkruiden en de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Vorm van het gehaktmengsel een rol met een lengte van 26 cm. Leg de gehaktrol op de lange kant van het deeg en rol het deeg zo strak mogelijk op. Vouw de uiteinden van de banketstaaf dicht. Leg de banketstaaf op de bakplaat, met de deegnaad naar beneden. Klop het laatste ei en de eidooier los en bestrijk het deeg ermee. Bak de banketstaaf midden in de oven in ongeveer 25 minuten gaar en bruin.
Noot Ik weet niet precies hoe groot de velletje filodeeg zijn, in het oorspronkelijke recept stonden 8 blaadjes diepvries bladerdeeg vermeld. Zelf zou ik dus het deeg niet mee opeten, maar gewoon laten liggen. |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: vr 13 feb 2004 15:23 |
|
|
|
|
Amber32 Gast
|
|
Hallo Jose
Ik heb mij het recept uitgeprint van hartige bankketstaaf
nu is mijn vraag mag dat in fase 2 gegeten worden
Amber 32 |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: wo 28 apr 2004 21:40 |
|
|
Jose Super Weegclubfan
Geregistreerd op: 3-2-2004 Berichten: 1390 Dieet: Cambridge Dieet Woonplaats: Geleen
|
|
Hoi Amber32
In fase 2 mag je er best een stukje van hebben, geen halve natuurlijk
Veel suc6 met bakken |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: wo 28 apr 2004 21:46 |
|
|
Ardnas Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 5-3-2004 Berichten: 160 Dieet: Sonja Bakker Woonplaats: Katwijk Zh
|
|
Hoe bedoel je, Jos?©, het deeg laten liggen? Mag je het filodeeg niet opeten, moet je de vulling er uit halen nadat je hem hebt gebakken? En alleen dat dus opeten? Of begrijp ik het nu verkeerd??? _________________ Groetjes van Sandra
Gewicht nu: 101 kg
Streefgewicht voor 1 september: 95 kg
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: do 29 apr 2004 8:16 |
|
|
|
|
Ines Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 2-3-2004 Berichten: 12220 Dieet: Sonja Bakker Woonplaats: Alphen aan de Rijn
|
|
Hoi Jos?©, als je het toch zonder het filo eet, kan je er toch een flink stuk van eten in inductie?
Groetjes
Ines :wink: |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: do 29 apr 2004 8:34 |
|
|
Jose Super Weegclubfan
Geregistreerd op: 3-2-2004 Berichten: 1390 Dieet: Cambridge Dieet Woonplaats: Geleen
|
|
Ik bedoel dat je best een stukje van de hartige banketstaaf mag hebben, zelfs met het filodeeg, maar je moet het dan bij een stukje houden en niet een halve staaf opeten.
Laat je het deeg liggen, dan is er geen vuiltje aan de lucht, en mag je het ook in fase 1 eten. Dan mag je zelfs de hele staaf opeten :wink: |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: do 29 apr 2004 11:24 |
|
|
|
|