love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Rotmok (vlees).
Ingrediënten:
750 gr rundvlees in flinke dobbelstenen;
750 gr uien grof gesnipperd;
hachee kruiden;
2 rode pepers;
zout;
ketjap manis;
3 tenen knoflook gekneusd;
water;
olie om in te braden;
1 theelepel ketoembar;
1 theelepel kerriepoeder.
Bereiding:
Bak eerst het vlees flink bruin, dan de uien en de knoflook erbij, dan de fijn gesneden lomboks, ketjap en kruiden, laat het geheel 5 minuten doorbraden en voeg dan 750 ml heet water erbij en laat het geheel minstens, zolang stoven dat de uien bijna zijn opgelost. Proef en voeg naar smaak zout, sambal en nog wat ketjap toe. Laat het geheel niet droog koken, voeg eventueel nog wat kokend water erbij.
Serveren met evt. witte rijst of Zero rijst.
Bron: https://janrijks.wordpress.com/ |
|