Rundvleescurry uit Thailand
Ingredi?«nten:
2 fijngesneden sjalotjes
2 theelepels geraspte gemberwortel
2 geperste teentjes knoflook
1-2 eetlepels kerriepoeder (of zelf samengestelde garam masala)
2 theelepels geraspte citroenschil
zout, cayennepeper
750 gram rundvlees in stukken
2 eetlepels olie
1-2 dl bouillon (van blokjes)
2 eetlepels kikkoman
3 eetlepels fijngesneden koriander of basilicum
Ga als volgt te werk:
Pureer de sjalotjes, gemberwortel, knoflook, kerrie, citroenrasp en cayennepeper in een vijzel of keukenmachine.
Wrijf de stukken vlees met dit mengsel in en laat op een koele plaats minstens 1 uur intrekken.
Verhit de olie en bak het vlees met het kruidenmengsel in ongeveer 10 minuten rondom bruin.
Voeg bouillon en kikkoman toe en laat het vlees afgedekt in 2 uur gaat stoven.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper en betrooi het voor het serveren met koriander of basilicum. _________________ It's in the valleys I grow
|