Kaatje Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 5-6-2008 Berichten: 62914 Dieet: OERgezond
|
|
Spaghetti met ??roomsaus?? en kabeljauw.
De spaghetti is gemaakt van in dunne slierten gesneden courgette. De saus is gemaakt van bloemkool welke romig is gepureerd met walnootolie. Maak het gerecht compleet met een stuk gebakken vis zoals kabeljauw.
Ingrediënten voor 2 personen:
1 grote courgette of 2 kleintjes;
½ bloemkool (ongeveer 700 gram);
3 eetlepels walnootolie (o.a. verkrijgbaar bij de Albert Heijn);
1 theelepel Italiaanse kruiden;
zout en vers gemalen peper;
2 moten kabeljauw (of een andere vissoort naar keuze).
Bereiding:
Breek de roosjes van de bloemkool en kook deze in 10 minuten gaar.
Snijd de courgette in de lengte in plakken en daarna in dunne repen.
Als de bloemkool gaar is, giet deze dan af en bewaar wat van het kookvocht.
Pureer de bloemkool met de olie, 2 eetlepels kookvocht en kruiden en maak op smaak met peper en zout.
Doe de spaghetti van courgette in een pan en voeg heet water toe. Breng het water aan de kook en kook maximaal 1 minuut.
Breng de vis op smaak met zout en peper en bak deze tot hij gaar is (de baktijd is afhankelijk van de dikte van de filet).
Laat de spaghetti van courgette goed uitlekken en schep deze op de borden. Voeg de saus toe en leg er de visfilets op.
Als je geen walnootolie kan vinden, gebruik dan olijfolie.
Bron: http://www.paleo-lifestyle.nl/ |
|