love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Ingrediënten:
800 gram broccoli;
1 liter water;
1 groentebouillonblokje;
4/5 eetlepels olijfolie;
1 grote ui, grof gesneden;
1 Spaans pepertje fijn gesneden;
3 teentjes knoflook, gesnipperd;
225 gram diepvries spinazie;
150 ml Griekse roomyoghurt;
sap van een halve citroen, schil geraspt;
klein handje Basilicum, fijn gescheurd.
Bereiding (ca. 15 minuten):
Verwijder de stelen van de broccoli en verdeel de broccoli verder in kleine roosjes. Kook de broccoliroosjes 4 à 5 minuutjes in de liter water met het bouillonblokje. Bewaar het kookvocht.
Verwarm 3 eetlepels olie in een grote pan en bak hierin de ui, peper en de knoflook al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur. Voeg het kookvocht toe en breng aan de kook. Voeg dan de spinazie en de broccoli erbij en laat nog 10 minuutjes koken.
Pureer de soep met de staafmixer of in de blender en breng op smaak met wat citroensap en versgemalen peper en zout.
Meng ondertussen de yoghurt met citroenrasp en basilicum en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de soep in kommen, druppel er wat olie over en schep er een flinke toef basilicumyoghurt op.
Garneer met basilicum en geef er evt. warm stokbrood bij.
Smakelijk eten.
Bron: http://www.lowcarbrecepten.nl/ |
|