Kaatje Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 5-6-2008 Berichten: 62914 Dieet: OERgezond
|
|
Tandoori salade met zoete aardappel.
Ingrediënten voor 4 personen:
2 middelgrote zoete aardappels, geschild en in blokjes;
2 eetl kokosolie, gesmolten;
1½ eetl appelazijn;
1 eetl kokosbloesem suiker of honing;
½ theel zeezout;
1 theel komijn;
1 theel kerriepoeder;
4 kopjes spinazie, gewassen;
1 rode paprika, in kleine reepjes;
¼ rode ui, fijn gesneden
Voor de dressing:
2 eetl olijfolie;
1½ eetl appelazijn;
1 theel honing;
1 theel zeezout;
1 theel komijn;
1 theel kerriepoeder.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de kokosolie, azijn, suiker, zout, komijn en kerriepoeder in een grote kom en doe hier de aardappelblokjes bij.
Meng alles goed door elkaar en zorg ervoor dat alle aardappelblokjes bedekt zijn met een laagje van het oliemengsel.
Stort de aardappelblokjes op een bakplaat met een anti-aanbaklaag en rooster ze ongeveer 30 à 40 minuten in de oven tot ze gaar zijn (schud halverwege een keer om).
Meng alle ingrediënten voor de dressing en klop dit op.
Zet 4 borden klaar en plaats op elk bord een kopje spinazie.
Als de aardappelblokjes klaar zijn en wat afgekoeld, verdeel je deze over de borden en bestrooi je dit met de paprika en rode ui.
Bron: http://www.paleorecepten.nl/ |
|