love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Taugésalade met heerlijke kipsaté.
Ingrediënten:
150 à 200 gram kipfilet in blokjes gesneden;
½ à 1 eetlepel ketjap manis;
wat zout en peper;
1 à 1½ komkommer;
1 bakje taugé à 125 gram;
1½ à 2 eetlepels witte wijnazijn.
Bereiding:
Week enkele satéstokjes 30 minuten in koud water.
Schep de kip om met de ketjap en peper en watzout naar smaak.
Dek alles af met vershoudfolie en laat minimaal 10 minuten goed marineren.
De komkommer in stukjes snijden.
Meng de komkommer met de taugé, azijn en rest van de ketjap.
Breng op smaak met peper en wat zout.
De kip aan de satéstokjes rijgen.
Rooster de saté in grillpan ca. 8 minuten bruin en gaar. Regelmatig omkeren.
In een koekenpan kunnen de satéblokjes ook worden bereid. Doe 1 à 1½ eetlepel olie in de koekenpan.
Serveer met de taugésalade.
Wil je het iets pittiger, doe er dan sambal bij. Pas op, niet teveel!
|
|