love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Thaise mosselen.
2 personen.
Ingrediënten
2 kilo mosselen;
1 ui;
1 grote teen knoflook;
2 stengels bleekselderij;
2 eetlepels olie;
½ eetlepel Thaise rode currypasta;
1 zakje santen (30 gram);
2 eetlepels verse korianderblaadjes (vers of diepvries van Darégal).
Bereiding:
Was de mosselen onder koud stromend water. Gooi kapotte mosselen of mosselen die wijd open blijven staan weg. Pel en snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in reepjes. Verhit de olie in een mosselpan en fruit de ui, knoflook, bleekselderij en currypasta 2 minuten. Leg de mosselen erop. Breng alles afgedekt aan de kook en verwarm de mosselen 6 à 8 minuten op hoog vuur tot ze allemaal open staan. Schep de mosselen in twee grote wijde kommen. Roer de santen door het kookvocht en laat dit in 1 minuut even binden. Schep de saus over de mosselen. Strooi de koriander erover.
Eet smakelijk. |
|