love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Thaise vis met gember
4 stevige filets van witte vis;
2 theelepels zeezout;
1 bosje bosuitjes;
4 theelepels sojasaus;
2 teentje knoflook, gesnipperd;
2 cm verse gember, geraspt;
1 rode chilipeper, zonder zaad, fijngehakt;
sap van 1 limoen;
1 eetlepel Thaise vissaus;
wat koriander.
Zet een stoompan klaar of zet een rekje in de wok. Giet een laagje water van 5 cm erin en breng deze aan de kook. Dep de filet droog met keukenpapier, bestrooi ze met zeezout en wrijf het met de hand erin.
Snijd 2 van de bosuitjes in ringetjes voor de dressing. Leg de rest op een hittebestendige schaal en voeg de sojasaus toe. Leg de filets op de schaal en bestrooi met knoflook en gember, zet de schaal op het rooster en stoof het met een deksel erop voor 5 à 15 minuten, afhankelijk van de dikte, ze mogen niet meer doorschijnend zijn.
Doe intussen de achtergehouden bosuienringetjes met de chilipeper, limoensap en vissaus in een kom. Neem de visfilet van de schaal en verdeel deze over de borden. Bedruppel ze met de dressing en garneer met koriander.
Serveer evt. met gekookte Slimrijst en geef de rest van de dressing er apart bij.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.freewebs.com/ |
|