love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Tongrolletjes met een vulling van amandel, olijven en arganolie.
Ingrediënten:
4 tongfilets (of schelvis, kabeljauw);
50 gram ontpitte zwarte olijven;
30 gram geroosterd amandelschaafsel (roosteren in een koekenpan zonder vet);
2 eetlepels fijngehakte verse koriander;
6 eetlepels arganolie;
peper en zout naar smaak (pas op; de olijven zijn al zout);
4 wortelen;
2 vastkokende aardappelen;
het sap van citroen.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vermeng in een kommetje het citroensap, 1 eetlepel arganolie, een beetje zout en 1 à twee mespuntjes peper.
Roer door elkaar en laat staan.
Schil en was de groenten en snijd ze in kleine blokjes.
Doe de blokjes groenten in een pan met wat water met een beetje zout en kook ze in 20 minuten gaar.
Laat de groenten dan goed uitlekken en vermeng met de inhoud van het bewaarde kommetje (met citroen/arganolie etc.)
Doe de olijven, de geroosterde amandelen, de fijngehakte koriander, 3 eetlepels arganolie en wat peper naar smaak in een keukenmachine en laat draaien tot alles is vermengd tot een pasta.
Verdeel de pasta met een lepeltje over de filets en rol ze op.
Zet ze evt. vast met een houten prikkertje.
Leg de rolletjes in een ovenschaal en besprenkel ze met de resterende 2 eetlepels arganolie.
Zet de filetrolletjes 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Schep op elk bord wat van de aangemaakte groenteblokjes en snijd de visrolletjes evt. in plakken.
Leg de plakken vis op de groenten.
Versier met wat blaadjes verse koriander en wat geroosterd
amandelschaafsel.
Tip:
Kan je nu geen arganolie vinden bij jou in de buurt dan staat het je natuurlijk volkomen vrij om een ander soort olie te gebruiken (maar dan wel één met een lekker smaakje).
Eet smakelijk.
P.S. ARGANOLIE, het goud van Marokko.
Arganolie is een zeldzame en lekkere olie, die met de hand wordt geperst. Dat gebeurt alleen nog in het zuiden van Marokko, de enige plek ter wereld waar de boom "Argania Spinosa" nog overleeft. Unesco heeft de zinderende vlakten rondom Agadir om die reden tot werelderfgoed uitgeroepen. Berbervrouwen kraken daar de keiharde noten -18 keer zo hard als hazelnoten- en persen de zaden, nog altijd op dezelfde manier als ze dat eeuwen geleden deden: tussen een steen op de grond en een in hun hand. Dat levert de prachtige gloedvolle Arganolie op.
Bron: http://marokkaansarabisch-koken.50plusser.nl/ |
|