love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Vietnamese lenterolletjes.
Deze lenterolletjes zijn erg gezond en worden niet gefrituurd. Een heerlijke variatie tijdens een zomers feestje en als zomers voorgerecht. Serveren met 1 of beide dipsausen. Absoluut de moeite waard, zo lekker zijn ze.
Ingrediënten:
Porties: 8.
50 gr rijstnoedels;
8 spring roll of rijstpapier of loempiavellen;
8 grote gekookte garnalen, gepeld, schoongemaakt en gehalveerd;
1 1/3 eetlepels verse Thaise basilicum, fijngesneden;
3 eetlepels verse munt, fijngesneden;
3 eetlepels verse koriander, fijngesneden;
2 blaadjes sla, fijngesneden;
2 dessertlepels vissaus;
50 ml water;
2 eetlepels vers limoensap;
1 teentje knoflook, fijngesneden;
½ theelepel knoflook-chilisaus;
3 eetlepels hoisinsaus;
1 theelepel pinda's, zeer fijn gehakt.
Bereiding:
Een middelgrote sauspan met water aan de kook brengen en daarin de rijstnoedels in 3 à 5 minuten al dente koken. Afgieten en goed afspoelen met koud water zodat de vermicelli niet vastkleeft.
Een grote kom vullen met warm water en de vellen elk 1 seconde in het water dippen om te weken. Plat uitleggen en over het midden in een lijn vullen 2 halve garnalen, een handje noedels, basilicum, munt, koriander en sla. Aan beide kanten ong. 5 cm van de rand vrijlaten.
De lege randen naar binnen vouwen en het vel tot een stevige rol draaien. Beginnen met de kant met sla. Procedure herhalen met de resterende ingrediënten.
In een kopje vissaus, water, limoensap, knoflook en chilisaus vermengen.
In een ander kopje de hoisinsaus met stukjes pinda vermengen.
Serveer de lenterolletjes met de vissaus- en hoisinsausdip.
Tip:
Vissaus, chiliknoflooksaus, hoisinsaus en rijstpapiervellen kunnen in Toko's of andere Aziatische specialiteitwinkels gekocht worden.
Eet smakelijk.
Bron: http://allrecipes.nl/ |
|