Ingredi?«nten:
Voor 3 personen
in plaats van een deegbodem wordt voor deze pizza een gehaktbodem gebruikt
Bereidingstijd 20-30 minuten
300 gr. gehakt,
3 eetlepels kruidenkaas (bv picfrish van de lidl)
zout en peper naar smaak
3 eetlepels tomatenpuree
half bakje champignons,
125 gr mozzarella di buffala
25 gr geraspte peccorino of parmezaan
1 tl oregano of italiaanse kruiden
Werkwijze:
Hulpmiddelen
een magnetron,
een ronde ovenvaste schaal met 16 tot 20 cm diameter,
deksel of bord
Het gehakt mengen met de fijne kruidenkaas en zout en peper naar smaak. Het gehaktmengsel dun uitdrukken op de bodem van de schaal. Een opstaand randje maken van 2 tot 4 cm
De tomatenpuree losroeren met zo weinig mogelijk water (1 eetlepel) en over de gehaktbodem uitstrijken. De champignons in dunne plakjes snijden en op het gehakt schikken, daarop de mozzarella in plakjes en bestrooien met de oregano. De schaal onafgedekt 12 minuten op driekwart vermogen (= ongeveer 600 watt) verwarmen
Het vet afgieten en de geraspte kaas erover strooien. Nog circa 2 minuten verwarmen tot de kaas gesmolten is. 2 minuten laten nagaren in de magnetron met het deksel er op. Eet smakelijk! _________________ It's in the valleys I grow
|