krentje1962 Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 23-4-2012 Berichten: 4029 Dieet: GOK-ish
|
|
Kip-pesto Voor 4 personen
2 dubbele kipfilet
200 ml crème fraîche
200 ml rode pesto
4 gegrilde paprika's (uit pot of zelf maken)
1 teentje knoflook (of meer)
chilipeper
zout en peper
olijfolie om in te vetten.
Ovenschaal.
Bereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden. Ovenschaal invetten. In ovenschaal gegrilde paprika leggen, daar boven op de kipfilet. Inkerven met mesje, en bestrooien met zout en peper. In schaaltje crème fraîche mengen met de rode pesto (heerlijk als je die zelf maakt). Knoflook erboven uitpersen, chilipeper, zout en peper naar smaak toevoegen. Mengsel over de kipfilet schenken.
40 minuten in de oven. (20 minuten in de combi-oven op vol vermogen)
Lekker met een groene salade.
Zelf pesto maken (is genoeg voor het recept!):
100 gr zongedroogde tomaten
2 eetl pijnboompitten
25 gr verse basilicum
1 ½ teen knoflook
2 eetl olijfolie
1 lepel balsamico azijn
40 gr Parmezaanse kaas
Alles in de blender behalve de olijfolie. Die voeg je toe als je alles fijn gemalen hebt. Pesto kan, als hij onder de olijfolie staat, zeker een week in de koelkast bewaard worden (voor het geval je meer maakt).
Wij likken onze vingers erbij af als we dit eten. Jullie?_________________ |
|