love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Makreel met sinaasappel.
Dr. Frank, fase 2 i.v.m. vruchtensuikers (Fructose).
Hoofdgerecht.
Ingrediënten:
Voor 4 personen.
Ingrediënten:
1 sinaasappel;
± 70 ml vloeibare boter;
1 eetlepel olijfolie;
1 theelepel fijngesneden oregano;
2 eetlepels fijngesneden platte peterselie;
circa 600 gram makreelfilets met vel;
evt. zout, peper;
40 gram kleine kappertjes, uitgelekt;
40 gram fijngesneden zwarte olijven.
Bereiding:
Snijd met een dunschiller smalle reep¬jes schil van de sinaasappel en kook deze reepjes circa 10 minuten in ruim kokend water. Laat ze uitlekken.
Pers de sinaasappel uit.
Verhit 20 gram boter samen met de olijfolie in een braadslede en roer er de oregano en 1 eetlepel peterselie door.
Bestrooi de visfilets met zout en peper, leg ze in de braadslede en wentel ze even door de kruidige boter.
Bak de makreel, met de velkant naar beneden, 10 à 18 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 225°C. Bedruip de vis regelmatig met de braadboter.
Verwarm 50 gram boter op zacht vuur en roer er de kappertjes, olijven, sinaasappelsap, sinaasappelschil en 1 eetlepel peterselie door.
Schenk de saus over de makreel in de oven en verwarm alles nog 1 à 2 minuten.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.marliesbatelaan.nl/ |
|