Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen Je mag geen reacties plaatsen Je mag je berichten niet bewerken Je mag je berichten niet verwijderen Ja mag niet stemmen in polls
Aubergineboten met een vulling van kip en kruiden.
Ingrediënten voor 2 personen:
2 kleine aubergines of 1 grote aubergine (door de helft gesneden);
500 gram kip gehakt;
1 teentje knoflook (geperst);
1 kleine ui (fijn gesneden);
21 gram basilicum (fijn gehakt);
olijfolie (naar smaak);
zout en peper (naar smaak).
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Snijd de aubergines door midden en verwijder het vruchtvlees met een lepel.
Doe het vruchtvlees in een aparte kom en meng dit met de rest van de ingrediënten.
Zet een pan met olijfolie op middelhoog vuur en kook de aubergine ondersteboven voor 5 minuten.
Verwijder de aubergines uit de pan.
Zet de pan op hoog vuur en kook het mengsel met het vlees tot het bijna klaar is.
Leg de aubergines op een bakplaat met bakpapier.
Vul de aubergines met het mengsel en zet 10 tot 15 minuten in de oven of tot goudbruin is.