Kaatje Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 5-6-2008 Berichten: 62914 Dieet: OERgezond
|
|
Appel/kaneel brood.
Het is makkelijk in plakken te snijden, goed in te vriezen en perfect om onderweg op te eten.
Ingrediënten:
120 gram lijnzaad;
40 gram chiazaad;
70 gram kokosmeel;
100 gram pompoenpitten;
100 gram zonnebloempitten;
3 eetlepels kaneel;
½ theelepel fijn zeezout;
70 gram kokosolie;
2 appels;
200 gram bakbanaan;
6 eieren.
Bereiding:
Maal lijnzaad en chiazaad fijn in een "koffiemolen" en doe in een grote mengkom.
Voeg kokosmeel, pompoen- en zonnebloempitten, kaneel en zout toe en roer door.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Smelt de kokosolie en laat het afkoelen maar niet stollen.
Was de appels (niet schillen), snijd in grove blokjes en doe in een keukenmachine.
Verwijder de schil van de bakbanaan en voeg bij de appel.
Breek de eieren boven de kom van de keukenmachine.
Voeg de kokosolie toe en zet de keukenmachine aan. Mix het geheel tot een egaal beslag.
Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer goed door.
Bekleed de bodem van een grote cakevorm met bakpapier en doe het beslag er in. Strijk het glad aan de bovenkant.
Bak het brood in 40 minuten in de oven.
Bron: http://www.paleo-lifestyle.nl/ |
|