Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Vruchtencrumble gebakjes

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love to cook
Vaste Weegclubfan
Vaste Weegclubfan


Geregistreerd op: 9-2-2004
Berichten: 119
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Vruchtencrumble gebakjes. 4 ProPoints waarde.



Ingrediënten voor 4 personen:

200 gr bosbessen;
225 gr frambozen;
250 gr aardbeien, ontkroond en gehalveerd;
15 gr basterdsuiker, wit;
1 eetlepel munt, vers, gehakt;
75 gr bloem;
30 gr basterdsuiker, wit;
50 gr roomboter, halfvol, gekoeld.

Verwarm de oven voor op 180°C (gasoven) of 160°C (heteluchtoven).

Doe de bosbessen, de frambozen, de aardbeien en een eetlepel (15 gr) basterdsuiker in een pan, samen met 2 eetlepels water. Verwarm op laag vuur en kook het fruit zachtjes tot de suiker is opgelost en de vruchtensappen helder worden. Roer 1 tot 2 keer door.

Haal de pan van het vuur en roer de verse gehakte munt door het fruit. Verdeel het mengsel over 4 x 200 ml ovenvaste bakjes en zet apart.

Zeef de bloem boven een mengkom. Voeg 30 gr basterdsuiker en de in kleine blokjes gesneden boter toe. Kneed goed met je vingers door elkaar tot er een kruimelachtige massa ontstaat. Sprenkel deze over de vier bakjes met fruit.

Bak de crumble gebakjes in 20 à 25 minuten goudbruin. Serveer warm of koud.

Deze crumble gebakjes smaken het lekkerst met vers fruit. Maar ook buiten het seizoen kun je ze maken door diepgevroren vruchten te gebruiken. Ook lekker als dessert.

Bron: http://www.weightwatchers.nl/

Smullen maar!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 24 jan 2016 21:39    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1