snoekie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 8-1-2010 Berichten: 11771 Dieet: Gezond eten Woonplaats: Noord-Holland
|
|
Voor 4 personen
4 eetlepels balsamico-azijn
1 eetlepel fijngeraspte verde gember
1 eetlepel gesnipperde lente-ui
1 teen knoflook, uit de knijper
olijfolie (voor invetten)
4 zalmfilets a 100 gram (normale eters 180 gram)
¼ theelepel zout
snufje versgemalen zwarte peper
Zet een ovenschaal onder de grill en verwarm de grill voor.
Doe de azijn, gember, lente-ui en knoflook in een kleine pan
en breng op een laag vuur tegen de kook aan. Neem de pan
van het vuur en zet weg.
Besprenkel de verwarmde ovenschaal met een scheutje
olijfolie. Bestrooi de zalmfilet met zout en peper. Leg de
zalm met de velkant naar beneden in de ovenschaal en
zet onder de grill. Grilleer de zalm circa 5 tot 7 minuten
tot de zalm ondoorschijnend is. Doe de vis daarna op
voorverwarmde borden. Lepel het azijnmengsel over de
zalm en dien onmiddellijk op. Eet smakelijk! |
|