love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Zalmbonbons. Een delicatesse!! Verras je gasten!!
Voor 4 personen:
300 gr gerookte zalm;
400 gr garnalen (Hollandse, dat zijn smaakvolle kleine garnaaltjes);
dille;
1 el mierikswortel;
1 citroen;
1 tl paprikapoeder;
50 gr mayonaise;
100 gr crème fraîche
rucola;
zout & peper.
Extra:
4 kopjes;
plasticfolie.
Zorg dat de vier kopjes aan de binnenkant bekleed zijn met plasticfolie en dat het uitsteek boven de rand (hierdoor kan je de zalmbonbon makkelijk en heel uit de kopjes halen). Leg hier plakjes zalm in, zo dat de uiteinde een beetje over de rand hangen en de onderkant goed bekleed met zalm is. Maak nu de garnalencocktail met wat dille (naar smaak), paprikapoeder, de garnalen, crème fraîche, mayonaise en mierikswortel. Breng het op smaak met wat zout, peper en de citroen (hiervoor kan je het sap gebruiken, maar ook de schil, dit geeft een intensere smaak). Vul nu de zalmbonbons. Zorg dat ze niet te vol worden, want dan kunnen ze niet meer mooi dicht. Wanneer je de bonbons gevuld hebt en dichtgevouwen met de zalmplakjes, draai je het plasticfolie strak dicht en drukt het stevig aan. Zo laat je zalmbonbons eventjes in de koelkast staan. Voor de opmaak kies je een leuk klein bordje en maak er maar iets leuks van. Ik leg de zalmbonbon meestal op een bedje van rucola, met nog wat overgebleven saus (zonder garnalen) en een takje dille.
Eet smakelijk!
|
|