Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen Je mag geen reacties plaatsen Je mag je berichten niet bewerken Je mag je berichten niet verwijderen Ja mag niet stemmen in polls
1 eetlepel olijfolie;
2 zalmfilets op de huid, 180 gr per stuk;
125 ml room of crème fraîche;
1 eetlepel geraspte citroenschil;
2 eetlepels boter;
2 eetlepels citroensap;
1 eierdooier;
2 eetlepels fijn gehakte dille.
Bereiding:
Verwarm een grote koekenpan met antiaanbaklaag op een middelhoog vuur en doe de olijfolie erin. Leg de zalm in de pan, met de huid naar beneden. Breng de zalm op smaak met wat zout en vers gemalen zwarte peper. Druk de vis voorzichtig met een spatel tegen de huid, zodat de onderkant van de vis overal evenveel contact maakt met de bodem van de pan. Als je dit niet doet, gaat de vis omkrullen.
Keer na zo'n 3 minuten de visfilets op en laat nog 2 minuten bakken. Haal uit de pan en laat afgedekt op een warme plek rusten.
Verwarm op een laag vuur in een aparte pan de room met de citroenschil, totdat het warm is. Voeg de boter en het citroensap toe en roer goed door elkaar. Dan gaat de dooier erin. Klop de massa totdat de saus dikker wordt. Vlak voor het opdienen, roer je de dille erdoor.
Schenk de saus over de zalm en dien op met bijgerechten naar keuze, bijvoorbeeld met courgetteslierten of met een groene salade.