love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Zalmpastei.
Voor 4 personen.
Voor het deeg:
200 gr bloem of amandelmeel;
100 gr roomboter;
8 eetlepels koud water.
Voor de vulling:
1 blik zalm;
2 uien;
blik doperwten;
blik wortelen;
1 eetlepel kappertjes;
zwarte peper;
2 à 3 bouillonblokjes;
1 tomaat;
boter.
Bereiding:
Een deeg kneden van de bloem, roomboter en water.
Goed kneden.
De zalm laten uitlekken en van eventuele graten en vel ontdoen.
De doperwten en wortelen laten uitlekken.
De ui en tomaat bakken in de boter, daarna de zalm eraan toevoegen en daarna de uitgelekte groente, kappertjes, verkruimelde bouillonblokjes en zwarte peper.
Op smaak afmaken met zwarte peper en/of bouillonblokjes.
Het deeg uitrollen en een beboterd bakblik met de helft van het deeg bekleden.
Daarna de massa hierin doen en bedekken met de andere helft van het deeg.
De randen goed aandrukken.
De pastei in een voorverwarmde oven bakken op 180°C.
Als het deeg goudbruin is, is de pastei klaar.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.surinaamserecepten.eu/ |
|