NinaM Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 18-3-2014 Berichten: 8057 Dieet: Low carb
|
|
Nodig:
- rundergehakt
- sambal
- 4 trostomaten
- 1 rood uitje
- djahé
- sereh
- ketoembar
- kerrie
- zout naar smaak
- 2 dl water
- 2 dl kokosmelk
- kokosolie
- 4 - 6 gekookte eieren
Keukengerei: kookpannetje voor eitjes / wok of roerbakpan met hoge rand / snijplankje en mesje / groot bord
Kruid het gehakt op bord met djahé, ketoembar, kerrie, sereh, lepel(tje) sambal en evt. zout. Goed door elkaar kneden en middelgrote balletjes van maken.
Eitjes koken in apart pannetje totdat ze hard zijn. Daarna koud water erbij om ze af te laten koelen.
Rood uitje alvast ontvellen en in kleine stukjes snijden. 4 Trostomaten wassen en halveren.
Lepeltje kokosolie laten smelten in wok (hoge temperatuur) en gehaktballetjes dichtschroeien. Paar keer pan schudden totdat alle gehaktballetjes rondom bruin zijn. Vuur iets lager zetten
Toevoegen: gesnipperd rood uitje en halve tomaten; meebakken en lekker paar min. laten sudderen.
Afblussen met kopje water (2dl) en half bouillonblokje toevoegen. Zo gauw deze is opgelost 2 dl kokosmelk toevoegen en op laag vuur alles laten stoven. De milde kokossmaak trekt dan heerlijk in de scherpe balletjes en de saus wordt dan iets dikker.
Gehaktballetjes in schaaltje of borden leggen. Heerlijk met wat saus, augurk in plakjes, klein handje pinda's en salade
De gepelde eitjes leg je in de overgebleven saus en laat je samen verder afkoelen. Daarna een nachtje in de koelkast zetten.
De volgende dag hebben de eitjes een rode kleur en is de smaak van de saus in het eiwit getrokken. Je kunt ze met saus en al opnieuw even opwarmen, maar koud ook zijn ze ook erg smakelijk. |
|