Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Indische gehaktballetjes & Indische eitjes

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   NinaM
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 18-3-2014
Berichten: 8057
Dieet: Low carb


  Reageer met quote
Nodig:

- rundergehakt
- sambal
- 4 trostomaten
- 1 rood uitje
- djahé
- sereh
- ketoembar
- kerrie
- zout naar smaak
- 2 dl water
- 2 dl kokosmelk
- kokosolie
- 4 - 6 gekookte eieren

Keukengerei: kookpannetje voor eitjes / wok of roerbakpan met hoge rand / snijplankje en mesje / groot bord


Kruid het gehakt op bord met djahé, ketoembar, kerrie, sereh, lepel(tje) sambal en evt. zout. Goed door elkaar kneden en middelgrote balletjes van maken.

Eitjes koken in apart pannetje totdat ze hard zijn. Daarna koud water erbij om ze af te laten koelen.

Rood uitje alvast ontvellen en in kleine stukjes snijden. 4 Trostomaten wassen en halveren.

Lepeltje kokosolie laten smelten in wok (hoge temperatuur) en gehaktballetjes dichtschroeien. Paar keer pan schudden totdat alle gehaktballetjes rondom bruin zijn. Vuur iets lager zetten

Toevoegen: gesnipperd rood uitje en halve tomaten; meebakken en lekker paar min. laten sudderen.

Afblussen met kopje water (2dl) en half bouillonblokje toevoegen. Zo gauw deze is opgelost 2 dl kokosmelk toevoegen en op laag vuur alles laten stoven. De milde kokossmaak trekt dan heerlijk in de scherpe balletjes en de saus wordt dan iets dikker.

Gehaktballetjes in schaaltje of borden leggen. Heerlijk met wat saus, augurk in plakjes, klein handje pinda's en salade

De gepelde eitjes leg je in de overgebleven saus en laat je samen verder afkoelen. Daarna een nachtje in de koelkast zetten.

De volgende dag hebben de eitjes een rode kleur en is de smaak van de saus in het eiwit getrokken. Je kunt ze met saus en al opnieuw even opwarmen, maar koud ook zijn ze ook erg smakelijk.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 04 jun 2014 17:24    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1