Auteur |
Bericht |
Jose Super Weegclubfan
Geregistreerd op: 3-2-2004 Berichten: 1390 Dieet: Cambridge Dieet Woonplaats: Geleen
|
|
Chocoladecake
1 eetlepel roomboter 0 koolh
125 ml slagroom 3.75 koolh
3 eieren 2.7 kool
1 eetlepel wijnsteenbakpoeder 1 gr koolh
60 gr proteine poeder 0 koolh
1 eetlepel cacao 1 koolh
2 maatdopjes vanille-essence (baukje) 0 koolh
veel vloeibare zoetstof 0 koolh
totaal 8.45 koolh
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Doe de slagroom en de roomboter in een maatbeker en zet deze ongeveer 40
seconden op vol vermogen in de magnetron. Doe het mengsel in een beslagkom. Voeg de eieren, het proteinepoeder, het bakpoeder, de cacao en de essence toe.
Flink roeren... Dan net zoveel zoetstof toevoegen tot je het beslag lekker vind smaken. Wanneer het beslag echt heel erg dik is (het lijkt sowieso al een beetje op cement hoor ) kun je er nog een scheutje slagroom aan toevoegen.
Zorg dat je geen klontjes meer tegenkomt, dan heb je genoeg geroerd.
Vet een cakevorm goed in, dan kan je de cake er zo uitwippen. Doe de hele mix in de vorm. Als je een
grote vorm hebt hou dan de mix een beetje aan 1 kant, anders krijg je straks
wel hele platte plakjes. Je kan er nog wat stukjes fijngehakte chocolade
op, dan lijkt het nog meer op de echte cake.
De cake ongeveer 35 minuten in de oven. Dan met een sate prikker controleren of hij gaar is en of ie niet meer vochtig is van binnen, anders nog een tijdje in de oven laten staan.
Af laten koelen met de deur open, en dan in plakjes snijden. |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: vr 13 feb 2004 20:28 |
|
|
|
|
eleonora Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 7-2-2004 Berichten: 150 Dieet: Low-carb Woonplaats: Eindhoven
|
|
Hallo Jose,
Is deze cake en ook de simpele cake geschikt voor fase 1.
Groetjes
Eleonora |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: ma 23 feb 2004 15:36 |
|
|
Jose Super Weegclubfan
Geregistreerd op: 3-2-2004 Berichten: 1390 Dieet: Cambridge Dieet Woonplaats: Geleen
|
|
Ik zou deze cake pas gaan maken als ik fase 2 of hoger zit. En zelfs dan moet je nog oppassen. Veel mensens staan stil als ze proteine poeder gebruiken.
Dus met mate en niet een hele cake achter elkaar opeten. Bewaar de cake in plakjes in de diepvries, dan kan je het per plakje uithalen. En hoef je niet als een gek te eten om het op te krijgen.
De cake bederft (schimmelt) vrij snel, hou daar dus rekening mee. |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: ma 23 feb 2004 17:41 |
|
|
Saskiavh Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 2-3-2004 Berichten: 208 Dieet: Atkins Woonplaats: Leusden
|
|
Ha Jose Nou ik heb deze cake gebakken. Ik kan er alleen geen "plakken" van snijden. Ik namelijk een groot bruin GAT gebakken. Hij is letterlijk het bakblik uitgerezen ong. 10 cm boven t blik. Ik dacht al, dat gaat nooit goed. En inderdaad een bodempje is er over en een dunne zij en bovenkant. Als je dit zou willen vullen met slagroom oid ben je bijna een liter kwijt, denk ik!!
Ik denk dat er iets verkeerd gegaan is!
groetjes saskia v h |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: ma 05 apr 2004 16:29 |
|
|
|
|