Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Chocoladecake

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Jose
Super Weegclubfan
Super Weegclubfan


Geregistreerd op: 3-2-2004
Berichten: 1390
Dieet: Cambridge Dieet
Woonplaats: Geleen


  Reageer met quote
Chocoladecake


1 eetlepel roomboter 0 koolh
125 ml slagroom 3.75 koolh
3 eieren 2.7 kool
1 eetlepel wijnsteenbakpoeder 1 gr koolh
60 gr proteine poeder 0 koolh
1 eetlepel cacao 1 koolh
2 maatdopjes vanille-essence (baukje) 0 koolh
veel vloeibare zoetstof 0 koolh

totaal 8.45 koolh

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Doe de slagroom en de roomboter in een maatbeker en zet deze ongeveer 40
seconden op vol vermogen in de magnetron. Doe het mengsel in een beslagkom. Voeg de eieren, het proteinepoeder, het bakpoeder, de cacao en de essence toe.
Flink roeren... Dan net zoveel zoetstof toevoegen tot je het beslag lekker vind smaken. Wanneer het beslag echt heel erg dik is (het lijkt sowieso al een beetje op cement hoor ) kun je er nog een scheutje slagroom aan toevoegen.

Zorg dat je geen klontjes meer tegenkomt, dan heb je genoeg geroerd.
Vet een cakevorm goed in, dan kan je de cake er zo uitwippen. Doe de hele mix in de vorm. Als je een
grote vorm hebt hou dan de mix een beetje aan 1 kant, anders krijg je straks
wel hele platte plakjes. Je kan er nog wat stukjes fijngehakte chocolade
op, dan lijkt het nog meer op de echte cake.
De cake ongeveer 35 minuten in de oven. Dan met een sate prikker controleren of hij gaar is en of ie niet meer vochtig is van binnen, anders nog een tijdje in de oven laten staan.
Af laten koelen met de deur open, en dan in plakjes snijden.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage MSN messenger BerichtGeplaatst: vr 13 feb 2004 20:28    
Vrouw   eleonora
Vaste Weegclubfan
Vaste Weegclubfan


Geregistreerd op: 7-2-2004
Berichten: 150
Dieet: Low-carb
Woonplaats: Eindhoven


  Reageer met quote
Hallo Jose,

Is deze cake en ook de simpele cake geschikt voor fase 1.

Groetjes
Eleonora
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail MSN messenger BerichtGeplaatst: ma 23 feb 2004 15:36    
Vrouw Weeggegevens   Jose
Super Weegclubfan
Super Weegclubfan


Geregistreerd op: 3-2-2004
Berichten: 1390
Dieet: Cambridge Dieet
Woonplaats: Geleen


  Reageer met quote
Ik zou deze cake pas gaan maken als ik fase 2 of hoger zit. En zelfs dan moet je nog oppassen. Veel mensens staan stil als ze proteine poeder gebruiken.
Dus met mate en niet een hele cake achter elkaar opeten. Bewaar de cake in plakjes in de diepvries, dan kan je het per plakje uithalen. En hoef je niet als een gek te eten om het op te krijgen.
De cake bederft (schimmelt) vrij snel, hou daar dus rekening mee.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail Bekijk de homepage MSN messenger BerichtGeplaatst: ma 23 feb 2004 17:41    
Vrouw   Saskiavh
Vaste Weegclubfan
Vaste Weegclubfan


Geregistreerd op: 2-3-2004
Berichten: 208
Dieet: Atkins
Woonplaats: Leusden


  Reageer met quote
Ha Jose Nou ik heb deze cake gebakken. Ik kan er alleen geen "plakken" van snijden. Ik namelijk een groot bruin GAT gebakken. Hij is letterlijk het bakblik uitgerezen ong. 10 cm boven t blik. Ik dacht al, dat gaat nooit goed. En inderdaad een bodempje is er over en een dunne zij en bovenkant. Als je dit zou willen vullen met slagroom oid ben je bijna een liter kwijt, denk ik!!
Ik denk dat er iets verkeerd gegaan is! Surprise (Nederlands=Verassing)
groetjes saskia v h
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 05 apr 2004 16:29    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1