Auteur |
Bericht |
Emke Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 8-2-2004 Berichten: 2170 Dieet: Low carb Woonplaats: Haren
|
|
1 citroen,
wat peterselie
knoflook naar smaak,
3 eetlepels olijfolie,
2 tomaten,
1 courgette,
2 uien,
1 aubergine
1 paprika
300 gram koolvis
1 kipfilet
eventueel een stukje feta
olie in de schaal, citroenschijfjes er in, boven op de citroen de vis leggen en de kip in het midden.
Aubergine in schijven snijden en zouten zodat het vocht er uit komt.
Na ong. 10 minuutjes de schijven in redelijk grote stukken snijden, zo ook de paprika, ui, courgette en tomaten. Knoflook ook in stukjes of door de pers.
Alle groenten boven op de kip en vis leggen, beetje zout er over en kruiden naar smaak: ik gebruikte cayennepeper, harissa (marokkaanse sambal) heel klein beetje kaneel en een beetje garam massala (indiaas kruidenmengsel)
Deksel er op en op het gas zetten. Gaar laten stoven (bij mij heeft het ongeveer een uur gestoofd), eventueel de laatste 10 minuten de feta er nog over.
Ik heb er voor mijn familie rijst bij gekookt. |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 05 nov 2006 22:40 |
|
|
|
|
Ellen Beheerder
Geregistreerd op: 30-1-2004 Berichten: 54490 Dieet: Gezonder leven Woonplaats: Amersfoort
|
|
mag het ook gewonen sambal zijn Emke |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 05 nov 2006 22:48 |
|
|
Emke Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 8-2-2004 Berichten: 2170 Dieet: Low carb Woonplaats: Haren
|
|
tuurlijk wel, alleen die heb ik even niet op voorraad en de marokkaanse wel
Mijn vriendin had een gedroogde versie van chilipepertjes met paprika, die is ook heel lekker. Volgens mij bij de Marokkaanse winkel (of de kruidenboer op de markt)
Het koken in de tajine is ook leuk voor als er bezoek is of komt. Terwijl het eten gaar staat te stoven kun je al lekker aan tafel keuvelen met wat kleine voorgerechtjes.
Laatst aangepast door Emke op zo 05 nov 2006 23:13, in totaal 1 keer bewerkt |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 05 nov 2006 23:11 |
|
|
Ellen Beheerder
Geregistreerd op: 30-1-2004 Berichten: 54490 Dieet: Gezonder leven Woonplaats: Amersfoort
|
|
Ik vind sambal badjak het lekkerste |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 05 nov 2006 23:13 |
|
|
|
|
Emke Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 8-2-2004 Berichten: 2170 Dieet: Low carb Woonplaats: Haren
|
|
die is niet zo heet, toch? |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 05 nov 2006 23:15 |
|
|
Ellen Beheerder
Geregistreerd op: 30-1-2004 Berichten: 54490 Dieet: Gezonder leven Woonplaats: Amersfoort
|
|
Emke schreef: | die is niet zo heet, toch? |
Als je er niet te veel van neemt niet |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 05 nov 2006 23:18 |
|
|
Emke Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 8-2-2004 Berichten: 2170 Dieet: Low carb Woonplaats: Haren
|
|
ja dat bedoel ik, niet teveel, ha ha. |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 05 nov 2006 23:29 |
|
|
|
|
Libby Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 11-2-2004 Berichten: 8514 Dieet: Alles met mate
|
|
Emke schreef: | 1 citroen,
wat peterselie
knoflook naar smaak,
3 eetlepels olijfolie,
2 tomaten,
1 courgette,
2 uien,
1 aubergine
1 paprika
300 gram koolvis
1 kipfilet
eventueel een stukje feta
olie in de schaal, citroenschijfjes er in, boven op de citroen de vis leggen en de kip in het midden.
Aubergine in schijven snijden en zouten zodat het vocht er uit komt.
Na ong. 10 minuutjes de schijven in redelijk grote stukken snijden, zo ook de paprika, ui, courgette en tomaten. Knoflook ook in stukjes of door de pers.
Alle groenten boven op de kip en vis leggen, beetje zout er over en kruiden naar smaak: ik gebruikte cayennepeper, harissa (marokkaanse sambal) heel klein beetje kaneel en een beetje garam massala (indiaas kruidenmengsel)
Deksel er op en op het gas zetten. Gaar laten stoven (bij mij heeft het ongeveer een uur gestoofd), eventueel de laatste 10 minuten de feta er nog over.
Ik heb er voor mijn familie rijst bij gekookt. |
Dat ziet er heerlijk uit Emke!
Voor hoeveel personen is dit? |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: ma 06 nov 2006 10:28 |
|
|
Emke Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 8-2-2004 Berichten: 2170 Dieet: Low carb Woonplaats: Haren
|
|
wij hebben het met z'n vieren opgegeten Mijn mannen zoals gezegd met rijst en ik alleen de stoofpot, wel wat meer dan 1/4e dus |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: ma 06 nov 2006 13:12 |
|
|
|
|