Wat mag ik hier?
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen Je mag geen reacties plaatsen Je mag je berichten niet bewerken Je mag je berichten niet verwijderen Ja mag niet stemmen in polls
*Als je inlogd mag je meer.
Auteur |
Bericht |
Goldwingstar Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 19-2-2004 Berichten: 10298 Dieet: Gezond eten (GLUTENVRIJ) Woonplaats: Brabant
|
|
1kg kipfilet of kalkoenfilet
5 teentjes knoflook
1eetlepel of minder sambal
mespunt sereh, djahe, laos en afgestreken eetlepel ketoembar
2 eetlepels ketjap
1 kopje zonnebloem olie
zout naar smaak
Klein beetje citroen
Doe de olie in een grote schaal voeg de kruiden en uitgeperste knoflook de ketjap citroen en zout toe. Snij de kip in stukken en doe het bij de de kruiden in de schaal.
Laat het geheel een paar uur marineren, schep het wel af en toe door elkaar. Rijg het vlees dan op pennen en gril het, kan ook in een tefalpan gebakken worden.
PINDASAUS
hier geef ik geen aantallen bij, moet naar hoeveelheid aangepast worden
pindakaas
mespunt sereh, djahe, laos, iets meer ketoembar
sambal
knoflook
ketjap.
citroen naar smaak
Pindasaus maak ik van pindakaas, meestal de goedkoopste, met toevoeging van een paar lepels calve pindakaas met stukjes
Ik doe wat water in een pannetje
Voeg daar de kruiden de uitgeperste knoflook en dan pindakaas toe, maak het onder voortdurend roeren warm als het te dik is voeg er dan wat water bij dan de ketjap en citroen. |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: do 17 feb 2005 23:33 |
|
|
|
|
Goldwingstar Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 19-2-2004 Berichten: 10298 Dieet: Gezond eten (GLUTENVRIJ) Woonplaats: Brabant
|
|
Goldwingstar schreef: | 1kg kipfilet of kalkoenfilet
5 teentjes knoflook
1eetlepel of minder sambal
mespunt sereh, djahe, laos en afgestreken eetlepel ketoembar
2 eetlepels ketjap
1 kopje zonnebloem olie
zout naar smaak
Klein beetje citroen
Doe de olie in een grote schaal voeg de kruiden en uitgeperste knoflook de ketjap citroen en zout toe. Snij de kip in stukken en doe het bij de de kruiden in de schaal.
Laat het geheel een paar uur marineren, schep het wel af en toe door elkaar. Rijg het vlees dan op pennen en gril het, kan ook in een tefalpan gebakken worden.
PINDASAUS
geef niet overal aantallen bij, moet naar hoeveelheid en eigen smaak aangepast worden.
pindakaas
mespunt sereh, djahe, laos, iets meer ketoembar
sambal
knoflook
ketjap.
citroen naar smaak
Pindasaus maak ik van pindakaas, meestal de goedkoopste, met toevoeging van een paar lepels calve pindakaas met stukjes
Ik doe wat water in een pannetje
Voeg daar de kruiden de uitgeperste knoflook en dan pindakaas toe, maak het onder voortdurend roeren warm
als het te dik is voeg er dan wat water bij dan de ketjap en citroen. |
Aangepaste versie voor low carb.
PINDASAUS
ik geef niet overal aantallen bij, moet naar hoeveelheid en eigen smaak aangepast worden.
100gr.amandelmeel
mespunt sereh, djahe, laos. Je mag natuurlijk ook verse producten gebruiken.
1 eetlepel gemalen ketoembar, lekkerder is zelf verse ketoembar roosteren en fijnmaken.
sambal
knoflook
ketjap.
citroen naar smaak
Ik doe wat water in een pannetje
Voeg daar de kruiden de uitgeperste knoflook en dan amandelmeel toe, maak het onder voortdurend roeren warm
als het te dik is voeg er dan wat water bij dan de ketjap en citroen.
Daarna met de staafmixer het geheel nog fijner maken, de amandelmeel is namelijk iets te grof.
Bij de meeting bij Ellen is de saus goedgekeurd |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: di 06 mrt 2007 10:21 |
|
|
Libby Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 11-2-2004 Berichten: 8514 Dieet: Alles met mate
|
|
ja en door mij bij jouw thuis van te voren ook al |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: di 06 mrt 2007 11:26 |
|
|
|
|
|
Tijden zijn in GMT + 1 uur
|
Pagina 1 van 1 |
|