Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Sate

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Goldwingstar
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 19-2-2004
Berichten: 10298
Dieet: Gezond eten (GLUTENVRIJ)
Woonplaats: Brabant


  Reageer met quote
1kg kipfilet of kalkoenfilet
5 teentjes knoflook
1eetlepel of minder sambal
mespunt sereh, djahe, laos en afgestreken eetlepel ketoembar
2 eetlepels ketjap
1 kopje zonnebloem olie
zout naar smaak
Klein beetje citroen
Doe de olie in een grote schaal voeg de kruiden en uitgeperste knoflook de ketjap citroen en zout toe. Snij de kip in stukken en doe het bij de de kruiden in de schaal.
Laat het geheel een paar uur marineren, schep het wel af en toe door elkaar. Rijg het vlees dan op pennen en gril het, kan ook in een tefalpan gebakken worden.

PINDASAUS
hier geef ik geen aantallen bij, moet naar hoeveelheid aangepast worden
pindakaas
mespunt sereh, djahe, laos, iets meer ketoembar
sambal
knoflook
ketjap.
citroen naar smaak
Pindasaus maak ik van pindakaas, meestal de goedkoopste, met toevoeging van een paar lepels calve pindakaas met stukjes

Ik doe wat water in een pannetje
Voeg daar de kruiden de uitgeperste knoflook en dan pindakaas toe, maak het onder voortdurend roeren warm als het te dik is voeg er dan wat water bij dan de ketjap en citroen.

_________________
MIJN YOUTUBE opklikken
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage BerichtGeplaatst: do 17 feb 2005 23:33    
Vrouw Weeggegevens   Goldwingstar
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 19-2-2004
Berichten: 10298
Dieet: Gezond eten (GLUTENVRIJ)
Woonplaats: Brabant


  Reageer met quote
Goldwingstar schreef:
1kg kipfilet of kalkoenfilet
5 teentjes knoflook
1eetlepel of minder sambal
mespunt sereh, djahe, laos en afgestreken eetlepel ketoembar
2 eetlepels ketjap
1 kopje zonnebloem olie
zout naar smaak
Klein beetje citroen
Doe de olie in een grote schaal voeg de kruiden en uitgeperste knoflook de ketjap citroen en zout toe. Snij de kip in stukken en doe het bij de de kruiden in de schaal.
Laat het geheel een paar uur marineren, schep het wel af en toe door elkaar. Rijg het vlees dan op pennen en gril het, kan ook in een tefalpan gebakken worden.

PINDASAUS
geef niet overal aantallen bij, moet naar hoeveelheid en eigen smaak aangepast worden.
pindakaas
mespunt sereh, djahe, laos, iets meer ketoembar
sambal
knoflook
ketjap.
citroen naar smaak
Pindasaus maak ik van pindakaas, meestal de goedkoopste, met toevoeging van een paar lepels calve pindakaas met stukjes

Ik doe wat water in een pannetje
Voeg daar de kruiden de uitgeperste knoflook en dan pindakaas toe, maak het onder voortdurend roeren warm
als het te dik is voeg er dan wat water bij dan de ketjap en citroen.



Aangepaste versie voor low carb.


PINDASAUS
ik geef niet overal aantallen bij, moet naar hoeveelheid en eigen smaak aangepast worden.

100gr.amandelmeel
mespunt sereh, djahe, laos. Je mag natuurlijk ook verse producten gebruiken.
1 eetlepel gemalen ketoembar, lekkerder is zelf verse ketoembar roosteren en fijnmaken.
sambal
knoflook
ketjap.
citroen naar smaak


Ik doe wat water in een pannetje
Voeg daar de kruiden de uitgeperste knoflook en dan amandelmeel toe, maak het onder voortdurend roeren warm
als het te dik is voeg er dan wat water bij dan de ketjap en citroen.
Daarna met de staafmixer het geheel nog fijner maken, de amandelmeel is namelijk iets te grof.
Bij de meeting bij Ellen is de saus goedgekeurd Lachen

_________________
MIJN YOUTUBE opklikken
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage BerichtGeplaatst: di 06 mrt 2007 10:21    
Vrouw Weeggegevens   Libby
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 11-2-2004
Berichten: 8514
Dieet: Alles met mate


  Reageer met quote
mmmmmmm ja en door mij bij jouw thuis van te voren ook al Duim
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 06 mrt 2007 11:26    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1