Auteur |
Bericht |
Ellen Beheerder
Geregistreerd op: 30-1-2004 Berichten: 54486 Dieet: Gezonder leven Woonplaats: Amersfoort
|
|
Kaer schreef: | Ellen,
welk recept gebruik je voor deze flensjes? Ik maak altijd de lijnzaadpannekoekjes voornamelijk als lunchgerecht. Is dat er geschikt voor of heb je nog een ander recept, mischien een wat fijnere structuur? |
Ik gebruik eieren ,slagroom,water,zoetstof ,vanileproteinepoeder,en een vanile smaakje(of rum,amandel,kaneel.
Met de mixer een dun beslag maken roomboter in de pan en heel zacht bakken zodat ze goudgeel zijn.(niet bruin)
Laat ze even liggen als ze afgekoeld zijn de optimelkwark er op uitsmeren nog een flensje slagroom er op oprollen en schuin snijden.
Als basis ook hartig te maken met kaas,gehakt,spek env.
Ook geschikt voor taart flensjes bakken en om en om in een ronde vorm leggen telkens iets er tussen wat je lekker vind als bovenlaag rood fruit en opspuiten met slagroom.
In de koelkast zetten en dan punten ervan snijden. |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: di 01 feb 2005 15:59 |
|
|
|
|
omafia Gast
|
|
Cyber Oma schreef: | Ik maak ze zo..
2 lepels huttekase
2 eieren
zoetstof
kaneel en vanille en ensence |
En ik doe hier nog havermout bij en gebruik alleen het eiwit, het eigeel gebruik ik voor de custard
Laatst aangepast door omafia op di 01 feb 2005 18:49, in totaal 1 keer bewerkt |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: di 01 feb 2005 16:40 |
|
|
Cyber Oma Gast
|
|
O ja vergeet ik ,ik had er ook havermout bij gedaan |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: di 01 feb 2005 17:34 |
|
|
scrapbeppie Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 21-6-2011 Berichten: 203 Dieet: Atkins Woonplaats: Assendelft
|
|
Had in dit recept misschien bakpoeder moeten zitten?
En zou dat de reden kunnen zijn dat het niet is gerezen.
Verder lijkt het me heerlijk.
Groetjes Amanda _________________ Blijf altijd de positieve dingen zien.
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: za 02 jul 2011 22:37 |
|
|
NinaM Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 18-3-2014 Berichten: 8057 Dieet: Low carb
|
|
Ik heb vanavond dit soezenrecept als dessert gemaakt met sojameel.
75 gr boter, 75 gr sojameel, 3 eieren, 1 1/2 dl water, snufje zout
Ze bleven inderdaad een beetje plat, maar de smaak was goed. Daarna in helften gesneden (soort cupjes) en gevuld met vulling van verse aardbeien, lepel Bio kwark en klein drupje honing. Heel erg smakelijk! |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: ma 05 mei 2014 20:58 |
|
|
|
|