Auteur |
Bericht |
Ines Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 2-3-2004 Berichten: 12220 Dieet: Sonja Bakker Woonplaats: Alphen aan de Rijn
|
|
Chocolate ⤓ beetroot cake
Waardering van het recept:
benodigdheden
250 g gekookte bietjes
100 g pure chocolade
3 eieren
zoetstof
240 ml zonnebloemolie
25 g cacaopoeder
150 gram amandelmeel
100 gram atkinsbakmix
Voor de ganache:
200 g pure chocolade
240 ml slagroom
chocoladeschaafsel (om te garneren)
extra nodig: springvorm doorsnede ca. 23 cm, bakpapier
voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180?°C (heteluchtoven 160?°C).
Pureer de bietjes in een blender of keukenmachine.
Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron (op half vermogen) en laat afkoelen tot lauwwarm.
bereiding
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Klop de eieren met de suiker en olie tot een lichte romige massa. Voeg beetje bij beetje de gepureerde bietjes toe.
Meng de gesmolten chocolade door het eimengsel.
Zeef het cacaopoeder en zelfrijzend bakmeel boven het beslag en meng er snel doorheen.
Giet het beslag in de vorm en bak de cake ca. 1 uur. De cake is gaar als hij in het midden licht terugveert bij indrukken.
Laat de cake afkoelen op een rooster.
Ganache:
Hak de chocolade grof.
Breng in een sauspan de room aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de chocolade toe.
Laat de massa ca. 2 minuten staan en roer de ganache dan glad. Laat de ganache afkoelen.
Strijk de ganache in een egale laag over de cake uit. Bestrooi met het chocoladeschaafsel.
Ik heb hem van de life & cooking site en heb hem aangepast, van de week ga ik hem bakken, jullie horen het resultaat |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: di 08 feb 2005 9:29 |
|
|
|
|
Twompie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 6-2-2004 Berichten: 26386 Dieet: Low-carb
|
|
Wow! Ziet er heel blits uit! Maar ik wacht wel even tot jij hem gemaakt en gegeten hebt. Met rode bietjes...... Hoe komen ze op het id?©?©!!!!
Nou ja, worteltjescake is ook heel lekker. Ines, ik ben benieuwd! |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: di 08 feb 2005 13:04 |
|
|
omafia Gast
|
|
Ik ben heel benieuwd hoor. |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: di 08 feb 2005 18:57 |
|
|
Lotje Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 13-1-2005 Berichten: 2184 Dieet: Atkins Woonplaats: Nederland
|
|
Bietjes met chocolade, hoe verzinnen ze het...
En wat is: ganache....
Dacht eerst dat dit een mopje was.... |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: di 08 feb 2005 21:46 |
|
|
|
|
Liza Gast
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: di 08 feb 2005 22:44 |
|
|
Ines Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 2-3-2004 Berichten: 12220 Dieet: Sonja Bakker Woonplaats: Alphen aan de Rijn
|
|
Ganache:
Hak de chocolade grof.
Breng in een sauspan de room aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de chocolade toe.
Laat de massa ca. 2 minuten staan en roer de ganache dan glad. Laat de ganache afkoelen.
Dit is de ganache Aati, gewoon slagroom met chocola, je kan op deze manier ook bonbons maken, in de koelkast en dan heb je ijsbonbons |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: di 08 feb 2005 22:52 |
|
|
Lotje Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 13-1-2005 Berichten: 2184 Dieet: Atkins Woonplaats: Nederland
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: wo 09 feb 2005 7:58 |
|
|
|
|
klavertje4 Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 8-2-2004 Berichten: 2652 Dieet: Atkins Woonplaats: Geleen
|
|
Bieten en chocolade kan me er niets bij voorstellen._________________ Aanvaard wat je niet veranderen kunt maar verander wat je niet aanvaarden kunt!
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: wo 09 feb 2005 13:15 |
|
|
Ines Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 2-3-2004 Berichten: 12220 Dieet: Sonja Bakker Woonplaats: Alphen aan de Rijn
|
|
Hij staat in de oven, de smaak van het beslag was heerlijk en nu maar hopen dat de verhouding amandelmeel, atkinsbakmix en bakingsoda juist is :wink: |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: wo 09 feb 2005 15:14 |
|
|
Twompie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 6-2-2004 Berichten: 26386 Dieet: Low-carb
|
|
Ines hoe is-tie!!!!!! Ik ben zo benieuwd! |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: wo 09 feb 2005 16:22 |
|
|
|
|