Benodigdheden:
500 gram rundvlees
1 grote ui
6 teentjes knoflook
2 verse rode lombok (rode peper)
1 thl. terasi
1 dl. asamwater (gemaakt van tamarinde)
3 plakjes laos
3 daun salam
1 thl aromat
1 bouillontablet
2 eetlepels ketjap (kikkoman is zonder suiker)
wat zoetstof
olie
Bereiding:
Het vlees in plakjes snijden, daarna in fijne reepjes.
Ui, knoflook en lomboks fijnsnijden.
reasi in 1 eetlepel water fijnmaken.
de ui, knoflook, laos en daun salam in olie fruiten; als het mengsle licht bruin is de lombok en terasi toevoegen.
Laat nu het vlees in dit mengsel dichtschroeien.
Voeg de aromat, bouillontablet, asamwater , ketjap en zoetstof toe: kook hierin het vlees zachtjes, tot het gaar en bijna droog is.
Eetsmakelijk! _________________ It's in the valleys I grow
|