Auteur |
Bericht |
Meissie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 8-3-2009 Berichten: 3270 Dieet: Dr-Cohen
|
|
yoghurt pudding (avond van te voren klaarmaken)
175ml yoghurt
halve tl. kaneel
zoetstof
water
1 of 2 crackers
mix yoghurt met kaneel, zoetstof en beetje water tot het iets meer vloeibaar is.
Plaats cracker(s)in grote brokken in het midden van een schaaltje.
Hierover doe je het yoghurt mengsel. de crackers moeten helemaal bedenkt zijn.
Dek het schaaltje af met folie o.i.d en zet in de koelkast.
De crackers zullen uitzetten en smaak opnemen van het yoghurt mengsel.
Je kan ook een beetje sterke koffie in plaats van kaneel toevoegen.
Vertaald recept van amerikaans cohen forum. _________________ opnieuw begonnen.... andere strijd, andere naam....
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: di 17 mrt 2009 14:49 |
|
|
|
|
Twompie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 6-2-2004 Berichten: 26386 Dieet: Low-carb
|
|
Nou, Meissie, dat ziet er geweldig uit!!!! Dank je wel, hoor! |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: di 17 mrt 2009 23:31 |
|
|
omafia Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-6-2005 Berichten: 2548 Dieet: Dr Cohen Woonplaats: Sliedrecht
|
|
Ik ga het van de week eens uit proberen |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: di 17 mrt 2009 23:36 |
|
|
Meissie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 8-3-2009 Berichten: 3270 Dieet: Dr-Cohen
|
|
Gevulde champignons
Koop zo groot mogelijke champignons.
haal de stelen eraf en vul de champignons met een blokje tomaat en daarover een klein beetje mozerella met bruchetta kruiden. (let op de max. toegestane hoeveelheden)
10-15 minuutjes onder de grill en voila, een lekker hapje.
Je kan de champignons natuurlijk ook vullen met een beetje tartaar of mager rundergehakt met wat courgette of groene paprika.
Allerlei variaties mogelijk
_________________ opnieuw begonnen.... andere strijd, andere naam....
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: wo 18 mrt 2009 7:15 |
|
|
|
|
Meissie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 8-3-2009 Berichten: 3270 Dieet: Dr-Cohen
|
|
zoet/zure kip
120gr kipfilet
1 mango of paar abrikozen of een nectarine
peper en zout
beetje azijn met zoetstof of basalmico azijn
een klein schuitje suikervrije sprite/lemondrank
koriander
peterselie
Wok de kip in kleine stukjes, voeg een scheutje sprite en scheutje azijn toe.
Voeg hierna de kleine stukjes fruit en peper en zout en kruiden toe.
Laat dit een klein beetje intrekken en zacht worden.
Serveer op 1 of 2 crackers.
vertaald recept van usa forum _________________ opnieuw begonnen.... andere strijd, andere naam....
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: wo 18 mrt 2009 7:24 |
|
|
T45 Ik blijf hier bij de weegclub
Geregistreerd op: 16-4-2009 Berichten: 29 Dieet: Dr. Cohen Woonplaats: Oss
|
|
olga 1st personal diet schreef: | Ik heb toch zo iets lekkers ontdekt!
Knoflooksaus! (wie mist het niet)
nodig:
-theelepeltje mayolight
-knoflook
-azijn
-water
-koriander
Pers de knoflook (1 teen) uit en doe dat door de mayo. Beetje water erbij zodat het wat dunner wordt. De koriander fijn snijden en erdoor roeren. Naar smaak druppeltjes azijn toevoegen en je heerlijke knoflooksaus is klaar!!!!!
Lekker met runderreepjes gebakken met shoarmakruiden
Met een Cracker lijkt het net een "broodje shoarma"
Eetsmakelijk! |
Je zou de knoflooksaus ook nog met de volgende ingrediënten kunnen maken:
-theelepeltje mayo light
-knoflook
-zoetstof
-dille
-water
Smakelijk!
Tineke_________________ |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: wo 22 apr 2009 15:01 |
|
|
Meissie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 8-3-2009 Berichten: 3270 Dieet: Dr-Cohen
|
|
Filet American
Het orginele slagersrecept!
3 ons rundertartaar - 2 a 3 el mayonaise - 2 tl pittige mosterd - 2 tl paprikapoeder - 2 tl chilipoeder - tabasco - worchestershiresaus - peper - zout
Doe de tartaar in de keukenmachine en doe er 2 el mayonaise, de mosterd, paar druppels tabasco, paprika- en chilipoeder bij. Maal het geheel fijn, haal het uit het keuken apparaat, doe het in een schaaltje en maak het op smaak met peper, zout, worchestershiresaus en wat tabasco. Maak het eventueel nog wat smeuiger met mayonaise. (extra light in ons geval dus) _________________ opnieuw begonnen.... andere strijd, andere naam....
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: do 04 jun 2009 7:40 |
|
|
|
|
Meissie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 8-3-2009 Berichten: 3270 Dieet: Dr-Cohen
|
|
mango/kip/champignons salade
- kipfilet
- sla
- mango
- sjolotje
- tl light mayo
- basilicum
- mint
- scheutje (wijn)azijn
- champignons
pureer 1/4 van de mango en meng met de mayo, wijnazijn basicicum en muntblaadjes
Snij het sjalotje heel fijn. Halveer de champignons en snij de sla.
snij en kruid de kip. bak de kip en voeg de sjalot en champignons toe
Leg sla op een bord en doe daarop de 3/4e van de mango in schijfjes of blokjes. Daarover het kipmengsel.
Als laatste doe je de mangodressing erover.
Je kan de kip ook vervangen door garnalen.
van amerikaans forum
[img]http://img514.imageshack.us/img514/9956/013koi.th.jpg[/img] _________________ opnieuw begonnen.... andere strijd, andere naam....
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: vr 05 jun 2009 14:52 |
|
|
omafia Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-6-2005 Berichten: 2548 Dieet: Dr Cohen Woonplaats: Sliedrecht
|
|
Naar boven |
|
Geplaatst: vr 05 jun 2009 16:04 |
|
|
HeidiD Ik blijf hier bij de weegclub
Geregistreerd op: 3-5-2009 Berichten: 30 Dieet: Dr. Cohen
|
|
Hallo,
Elke avond kijk ik al uit naar het Vera-appel-gebakje Dat is mijn genietmoment...
Ik heb er een variatie op gemaakt. Ik hou nogal van pudding e.d., daarom dit idee:
Schil 2 appels, snij in schijfjes, kaneel erop, beetje water erbij en in de micro de appeltjes helemaal zacht laten worden.
Je overgebleven crackers van die dag (meestal 2 bij mij) heel fijn maken en dit onder de warme appelmoes roeren samen met wat zoetstof. Warm opdienen en... Mmmmmmmmmmmmm!
Trouwens: ik heb het idee van een andere "weegclubber" inmiddels ook al toegepast: een pak Fjordjes fijn malen en bewaren in een pot. Heel handig om dan gewoon 10g af te wegen!
Ik weet niet meer wie die tip gegeven heeft, maar toch nog bedankt!
Heidi |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: vr 05 jun 2009 20:06 |
|
|
|
|